4. De ce ati inlocuit bordurile cu diafragme? De ce sunt asa de inalte? De ce sunt colorate?

Am pus diafragme in locul bordurilor duble, suprapuse, printre care crestea iarba si erau inestetice. De asemenea, am inlocuit bordurile care delimiteaza scuarurile si care s-au degradat in timp, lasand noroiul din zona cu spatiu verde sa se scurga pe sosea. Si tot cu ajutorul diafragmelor ii vom impiedica pe soferii care parcau pe spatiul verde sa o mai faca de acum inainte. Cu aceste diafragme am delimitat si aleile principale de spatiul verde dintre blocuri. Prin gardurile fara o baza solida de beton si adesea indoite si ruginite, noroiul se scurgea cu usurinta pe alei.
Ca sa prevenim toate situatiile descrise mai sus, era nevoie ca diafragmele sa fie inalte. Altfel, ar fi fost ineficiente si, din nou, trecute cu usurinta cu vederea de catre soferi. In plus, aceste diafragme sunt din beton, care e cel mai rezistent material din constructii, asa ca vor avea o durata foarte lunga de viata.
Am avut de ales intre a pune obisnuitele betoane gri si aceste diafragme colorate, care sa aduca mai mult dinamism felului in care arata Sectorul 3. Stiu ca orice culoare as fi ales impreuna cu echipa de arhitecti cu care ma consult, ar fi existat voci care sa o conteste.

3. Cum promovați cultura în Sectorul 3?

Pe lângă un sector curat și civilizat pe care dorim să îl oferim locuitorilor, considerăm că un loc binemeritat îl ocupă și cultura. Ne ocupăm ca cetățenii Sectorului 3 să aibă parte de cât mai multe momente de recreere prin intermediul concertelor și evenimentelor organizate.
Pe 24 februarie 2013 a fost inaugurată noua Casă de Căsătorii a Sectorului 3. Instituția se află în cadrul “Casei Eliad”, monument istoric de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, care în ultimii ani s-a aflat într-un proces de reabilitare și consolidare. Acum, cetățenii din Sectorul 3 beneficiază de o clădire de patrimoniu, restaurată și amenajată la cele mai înalte standarde. Casa Eliad va găzdui și o serie de evenimente și manifestări culturale, organizate de Primăria Sectorului 3.
Am organizat evenimente precum “Remember Florian Pittiș” – festival pe care dorim să îl tranformăm într-o tradiție, Zilele Multiculturalității – prin care am sărbătorit marile națiuni ale lumii prin intermediul culturii lor, dar și o serie de concerte ce au marcat momente precum sărbătoarea Floriilor, 1 Mai, Dragobetele, 1 iunie, ș.a.
De asemenea, am adus în fața publicului nume sonore precum Angela Gheorghiu și Holograf, ce au susținut concerte de excepție, și v-am invitat să vizualizați, în cadrul festivalului DaKINO, proiecții în avanpremieră și în premieră în România.

2. Cum veniți în întâmpinarea nevoilor cetățenilor din sector?

Primăria Sectorului 3 a venit în sprijinul cetățenilor acordându-le posibilitatea plății taxelor și impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro. Posibilitatea plății cu cardul prin www.ghiseul.ro oferă contribuabililor avantaje precum confort, rapiditate și posibilitatea achitării taxelor și impozitelor locale oricând și de oriunde, securitate la înalte standarde privind plata prin card, economie de timpși evitarea aglomerației, ca urmare a faptului că cetățenii nu mai sunt obligați să se deplaseze la ghișee.
Până în prezent, peste 14.000 de persoane (aproximativ 50% din ghișeul.ro la nivel național) și-au ridicat datele de acces pentru platforma online, dintre care peste 7.500 au efectuat operațiuni pe ghișeul.ro. Pentru aceasta, am fost premiați în cadrul galei “NO-CASH” cu distincția “Cea mai bună colectare online”.

1. Ce măsuri luați pentru a păstra un sector cât mai curat?

Importanţa pe care Primăria Sectorului 3 o acordă spaţiilor verzi de pe raza zonei
administrative a adus acesteia “Premiul special pentru cel mai verde sector din Bucureşti” în cadrul galei “Best Cities Awards”, organizată de revista „Forbes” România.
În primul an de mandat au fost amenajate 148 de miniparcuri, care vin în completarea marilor parcuri din Sectorul 3, pe care ne preocupăm să le întreţinem şi să le modernizăm în continuare, deoarece ştim că regenerarea urbană este cea care creşte standardul de viaţă.
La sfârşitul anului trecut am reușit să creștem suprafaţa de spaţiu verde/cap de locuitor de pe raza Sectorului 3 până la indicatorul de 26 mp/locuitor, standard ce este impus de programele europene de mediu şi este monitorizat de instituţiile de mediu abilitate la nivelul Capitalei şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Pentru reducerea nivelului de poluare, dar şi pentru îmbunătăţirea aspectului sectorului, în cursul anului 2013 au fost plantaţi aproximativ 8.000 de platani în special pe bulevardele cele mai intens circulate: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, B-dul Unirii, Baba Novac, Câmpia Libertăţii, Trapezului, Nerva Traian şi Octavian Goga. Motivele care au condus la alegerea acestui tip de copac sunt: rezistenţa platanului la ger, longevitate crescută şi rezistenţă la poluare.
Primăria Sectorului 3 îşi propune să continue proiectele cu privire la dezvoltarea spaţiilor verzi şi în 2014. Printre obiectivele acestui an se numără amenajarea a încă 150 de miniparcuri, completarea locurilor de joacă cu tartan turnat, amenajareadiafragmelor la grădinile blocurilor, amenajarea Bulevardului Unirii, plantarea de platani în întreg sectorul şi dezvoltarea sistemului de aspersie pe o suprafaţă cât mai mare a spaţiilor verzi din sector.

37 raspunsuri la “Intrebări și răspunsuri”

 1. viorel

  domnule primar, am apreciat initiativa reabilitarii blocurilor cu fonduri europene, dar nu pot intelege din ce motive dosarul blocului nostru, aflat la poz.138(FE7) a stat depus la adrbi din febr.2014(conf.datelor de pe site-ul primariei) iar acum(din febr.2015) “s-a mutat” spre contractare la mdrap si tare imi este teama ca aici il va gasi febr.2016.domnule primar,sunt administratorul blocului si in numele locatarilor va intreb cine sau de ce se “lungeste” atat aceasta procedura.cu multumiri anticipate pentru raspuns

  Raspunde
  • admin

   Va intelegem insa toate aceste proceduri nu depind de noi. Noi trebuie sa avem grija ca documentatia sa fie corecta pentru a nu avea parte de amanari si intarzieri. De exemplu acum, se asteapta ghidul pentru exercitiul financiar 2014-2020 si va trebui sa refacem, in unele cazuri, documentatia conform acestor noi prevederi. Care, asa cum va spuneam, nu au aparut. Va dati seama ca si noi ne dorim sa facem cat mai multe blocuri si intr-un timp cat mai scurt dar nu depinde numai de noi.

   Raspunde
 2. cetatean

  Buna ziua d-le primar! S-au schimbat si paraschimbat bordurile din sector,spatiile verzi etc. ,f.frumos, dar strazile adiacente ( str. Malva) cand vor fi reabilitate, nu avem canalizare, nu avem asfalt, suntem totusi in Europa ,nu? De caini nici nu mai amintesc. Asteptam o rezolvare favorabila. Multumiri

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua, stim de problema din zona Luncilor, dar cred ca stiti ca tot ce tine de canalizare apartine de Primaria Generala. Se va rezolva situatia, iar dupa aceea vom reabilita noi strazile.

   Raspunde
 3. Cristian

  Am discutat si cu dumneavoastra personal cand a-ti venit in data de 05.11.1014 in zona ,am expus problemele exacte blocul (scara) V3 fiind REABILITAT GRATUIT,nu se mai poate face pe fonduri europene .Chiar dumneavoastra a-ti afirmat acest fapt.De acea va rog in numele Asociatiei de Propietari Bloc V4 sa ne includeti in lista de gratuitati.Toate celelalte Scari au dosare depuse si aprobate VA RUGAM sa gasiti si o solutie pentru acest Bloc V1-V5.Bocul din fata este reabilitat cel din spate este reabilitat numai noi ultimile …….POATE DE ACEASTA DATA SA VAD RASPUNSUL DUMNEAVOASTA AICI.

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua, Asa cum v-am raspuns si la postarea de pe facebook, blocul V4 a fost inclus in programul local multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte. In prezent, se desfasoara procedura de licitatie pentru incheierea unui acord cadru de executie lucrari. Ulterior, vom incepe demersurile pentru executia lucrarii, in functie si de bugetul alocat.

   Raspunde
 4. cris

  Cand aveti de gand sa luati masuri in ceea ce priveste curatenia si ordinea din sectorul dvs?
  In centrul Bucurestiului pe Bulevardul I.C. Bratianu este o mare mizerie.
  In fata bisericii Baratiei, pe bancile din fata Terranova,in fata spitalului Coltea sunt cersetori,aurolaci,
  Strada miroase in permanenta a urina si este plina de gunoaie,seringi,deseuri.

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua, Sunt foarte interesat de toate problemele care ne afecteaza viata si incerc sa invat de la primarii din orasele mai dezvoltate. Daca, din multe puncte de vedere chiar am avut de invatat, pe subiectul oamenilor strazii, credeti-ma ca nici ei nu au gasit solutii. Sunt peste tot, in marile orase si, din pacate, pare o problema fara solutie.

   Raspunde
 5. bodurster

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti cine raspunde de strada Plt. Nedelcu Ion cum aflu datele de contact?
  Multumesc

  Raspunde
 6. theodor Hrubaru

  am ramas placut surprinsa cand a venit un reprezentant de la primarie sa se intereseze de problema mea legata de locul de parcare.Acum astept rezultatul. Va multumesc!

  Raspunde
 7. comanici ion

  Va propun dle primar ca Politia Locala, alti functionari din primarie, sa verifice modul in care presedintii si administratorii de bloc de la asociatiile de proprietari au respectat legea si au dispus curatarea zapezii de pe trotuare. Pe vremuri ieseam cu toii, cu sau fara initiativa cuiva, dar azi, cand presedintele spune”pt banii ce mi-i dati ce vreti sa mai fac”(desi nu face ceva, ia banii degeaba), situatiile sunt cele care se vad. Intra ROSAL si curata strazile ce revin sectorului, Oprescu le curata pe cele ce-i revin lui, dar trotuarul ramane cu zapada/gheata pana se topesc singure de la soare. Nu se pune problema ca cei 2 sa curete ei. Exista modalitati de a plati, legal, un ”nene” care sa faca treaba asta.Puteti si dv, primaria, cu tractorasele cumparate anul trecut, sa prestati astfel de servicii si sa decontati la asociatii. Amenzile sa fie date pe persoana fizica: administrator+presedinte pt ca nu iau masuri pt a pune pe cineva sa curete zapada. Presedintele si administratorul de bloc trebuie sa administreze partile comune, sa se preocupe de starea lor, conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007. Cum se face asta? Simplu! Serv Relatii cu Asoc de Proprietari elaboreaza, luni, o circulara, o semneaza toti factorii (serv respectiv, jurist,primar, si incep sa umble prin sector sa le lipeasca pe geamul de la usile blocurilor, facand poze ca le-au pus. A 2a zi, pornesc controalele si, acolo unde nu s-au curatat trotuarele, facem poze din toate unghiurile si, cu ajutorul Serv rel Asoc de Propr, vedem cine sunt presedinti si administratori, ii chemam la primarie sau le trimitem – direct- amenzile la fisc cu pozele doveditoare. Poate in acest fel mai diminuam nrul celor ce-si luxeaza/rup picioare/maini pe gheata de pe trotuare. Altfel exista riscul ca cei accidentati sa dea in judecata asociatia de proprietari respectiva, solidar cu primaria sectorului 3.

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua,
   domnule Comanici, cel mai bine este sa faceti o sesizare catre Primarie cand observati astfel de probleme.

   Raspunde
 8. alice

  in speranta ca ,cindva veti si raspunde revin cu aceeasi intrebare:de locuintele sociale se mai aude ceva?!!!

  Raspunde
 9. mariana

  Buna ziua d-le Negoita am si eu o intrebare si doresc si rezolvare . De ce la alegerile di noembrie si acum de sarbatorile de iarna craciun si anul nou parcul ptr copii din b-dul Ramnicu Sarat intersectie sens giratoriu a fost puse lacatele ziua cand copii trebuiau sa se joace acum cand eu va scriu parcul este ferecat cu doua lacate si angajatul de la paza lipseste ,e normal ca ,copii nostrii sa nu se bucure de locul lor de joaca?Va rog sa luati masuri si sa nu se mai repete,multumesc ptr timpul acordat!

  Raspunde
 10. Monica

  Buna ziua,

  locuiesc in sectorul 3 si doresc sa stiu daca imi reabilitez eu apartamentul este vreo problema? cand vor veni cu reabilitarea imi dau lucrarea mea jos?Multumesc

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua,
   Nu este nicio problema daca reabilitati singura in dreptul apartamentului dumneavoastra, dar trebuie sa tineti cont de standardele de calitate, sa fie aceleasi cu cele impuse de primarie firmelor care anvelopeaza. Cand blocul va fi anvelopat de catre firma primariei, va trebui sa prezentati documentele care sa ateste respectarea standardelor, autorizatia de construire si dovada ca lucararea a fost realizata de o firma autorizata in domeniul constructiilor.

   Raspunde
 11. maria minciu

  D-nule Negoita,multumesc din suflet ca a-ti luat caini din strada vin si eu cu mai putina frica de la serviciu,sa rezolvam si problema oamenilor fara adapost care stau pe la scarile bl.y2 din str.rotunda.In ceas de noapte nu ai siguranta ca ajungi acasa.Nu VOI PERMITE PRIN VOTUL MEU SA VA INLATURE.Maria,cetateana sect.3

  Raspunde
 12. Radu Bogdan

  Salutari domnule Primar,
  Cu tot respectul cuvenit as avea niste intrebari la dumneavoastra ca simplu cetatean si platitor de taxe al sectorului 3.
  Mi-am construit cu greu dupa 3 ani o casa in Sectorul 3 , cu credite cu tot.
  Adresa este in Str,Gura Calitei Sector3.
  Zona e deplorabila, nu are gaze si current, strada e facuta pana la jumatate si nu are current pe ea. Am platit Taxe la Primarie fulminante , greu de imaginat de ordinal miilor de euro.Nu vorbiti nimic despre urbanizarea acestei zone Strazile cu nume Drumul Putnei,Calitei Ariesului. Ce planuri de Urbanizare aveti in zona si cand vor fi concretizate.Ca taxe incasati cu mare interes.

  Multumesc mult pentru un raspuns prompt si urgent,
  Cu Stima,
  Bogdan Radu,platitor al unui minuscul procent din bugetul Primariei 3.

  Raspunde
  • admin

   Stimate domn, Primaria Sectorului 3 nu a avut niciodata atributii in ceea ce priveste utilitatile. Apa si canalul inseamna Apa Nova deci Primaria Generala, curentul inseamna Enel iar gazele tin de Distrigaz. Lor trebuie sa va adresati pentru toate acestea. Noi nu putem nici asfalta pana cand nu se incheie aceste lucrari care necesita sapaturi.

   Raspunde
 13. Daniela

  Bună ziua! Puteţi să ne ajutaţi cu sala de sport de la Şcoala Gimnazială Mexic ? De ce copiii care joacă badminton nu au dreptul să se antreneze în sală? Ştiaţi că la Şcoala Gimnazială Mexic există Campion Naţional la Badminton? Antrenamentele le-am făcut în parcul Alexandru Ioan Cuza perioada de vară deoarece am fost daţi afară din sală. Vă scriu în numele părinţilor care au copii la Badminton. Vă rugăm să ne ajutaţi copii să poată practica sportul care le place nu cel impus. Vă mulţumim!

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua,
   Aceasta este o problema pe care trebuie sa o rezolvati impreuna cu directorul scolii, pentru ca nu primaria este cea care stabileste programul de acces in sala al copiilor. Dar in niciun caz copiii nu pot fi dati afara din sala, daca e stabilit un program pentru antrenamentul lor. Cine v-a dat afara din sala si care a fost explicatia?

   Raspunde
 14. Manolache Radu

  Ati inceput bine reabilitarea zonei L. Rebreanu … Barajul Dunarii … Piata Minis etc, dar este o mare dezordine si lipsa de gandire in executie, iar excesul de borduri si lipsa locurilor de acces a carucioarelor folosite de persoanele cu dizabilitati, mai ales pe aleea din dreptul Blocului M 35 / spate Lidl, parcarea mare de langa Lidl, scara de acces la statia RATB, in zona Complexului Minis, ca si cand aceste persoane ar fi inexistente in societate sau considerati ca ele nu au dreptul sa circule pe strazile din acest cartier si chiar din Bucuresti. Atat Proiectantul, Constructorii cat si Investitorii dau dovada de egoism, nepasare fata de semeni si numai interesul financiar conteaza pentru ei. Se fac lucrari rasolite si de proasta calitate numai ca sa ia banii (mult si prost), dar nemeritati. Bani cheltuiti aiurea. DOMNULE PRIMAR, CUM SI PE UNDE CREDETI CA AR TREBUI SA CIRCULE PERSOANELE CU DIZABILITATI CARE FOLOSEC PENTRU DEPLASARE CARUCIOARE ???? CUM CREDETI CA POT SA TREACA PESTE BORDURILE INALTE DUBLATE DE SHANTZURI ?????

  Raspunde
 15. mihaela

  se lucreaza intens la finalizarea licrarilor de modernizare a bulevardului unirii. Arata f frumos, suntem pe drumul cel bun. n-ati putea totusi sa puneti si niste becuri de craciun ca sa-l puneti in valoare?ar fi o premiera pe acest champs elysees al bucurestiului, chiar si zonele marginase au fost impodobite in fiecare an. Multumim anticipat pt raspuns si ar fi frumos si actiune.

  Raspunde
 16. STOICA ALEXANDRA

  BUNA ZIUA A-SI FI SI EU INTERESATA DE LOCUINTELE ANL,CE ACTE TREBUIE SI CUM SE POATE OBTINE O LOCUINTA ANL,EU LOCUIESC IN SECTORUL 3 BUCRESTI.SI SUNT INTERESATA DE O LOCUINTA ANL.ASTEPT UN RASPUNS DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA PE ADRESA DE EMAIL.VA MULTUMESC. O ZI FRUMOASA VA DORESC.

  Raspunde
 17. mancas maria

  In str Traian nr 51 canalele sunt înfundate, iar cei din curte nu vor sa pplătească pentru a se desfunda .Menționam ca in acea curte sunt copii . Va rugam faceți ceva pentru noi . Așteptam răspuns pentru soluționarea acestui caz .Va mulțumim pentru înțelegere.

  Raspunde
 18. manuela ciobanu

  Buna seara . La sfirsitul unei zile agitate datorate inceputului de an scolar , zi in care colegul dvs de partid – ministru al invatamintului s-a facut de ris , doresc sa va felicit pentru ce ati realizat pentru scoala la care invata fiul meu – scoala 195 .Mentionez ca v-am acordat votul cu foarte multa neincredere , numai pentru a indeparta PDL din administratie ,insa astazi ati cistigat votul meu si pentru alegerile viitoare . Totodata tin sa va transmit aprecierea mea pentru evenimentele organizate in parcul IOR impreuna cu Casa Artelor . Succes in activitatea viitoare si calde felicitari .
  economist Manuela Ciobanu

  Raspunde
 19. Gabi

  Buna ziua,pe strada rotunda numarul 8 se afla o parcare supraetajata unde de vro 2 saptamani curentul este oprit iar furtul emblemelor de pe autoturisme s-a intesificat!una din bariere s-a stricat iar accesul este permis tuturo care nu au loc platit in parcare.Paza parcarii lipseste cel putin 2 ani.Va multumesc si sper ca veti lua la cunostinta si veti dispune cele mai bune decizii pentru remedierea problemelor!

  Raspunde
 20. Iordache Cristina

  Domnule Primar noi copiii de la scoala gimnaziala 47 va astepta sa ne ajutati cu gradinita
  multumim ,

  Raspunde
 21. Iordache Cristina

  noi copiii prescolari de la scoala gimnaziala 47 va astepam domnule Primar sa ne vizitati si poate avem noroc sa primim un spatiu de joaca in curte si o gradinita frumoasa

  multumim anticipat

  Raspunde
 22. Iordache Cristina

  Buna ziua Domnule Primar.
  Va scriu in numele copiilor de la scoala gimnaziala 47 dar si in numele celor 2 educatoare din gradinita cu MAREA rugaminte sa ne ajutati cu acea cladire :
  copiii nu au NICI UN spatiu de joaca in curte (suntem 2 grupe de 50 copii) si cladire ……ne trbuie una noua> Multumim si asteptam cu nerabdare sa ne vizitati

  Raspunde
 23. Monica

  Domnule primar,

  odata cu modernizarea Bd. Unirii, se pot creea mai multe locuri de joaca pentru copii?
  Si ceva foarte util pentru sectorul 3: constructia unei gradinite de stat in zona bd. unirii – piata alba iulia.

  Cu stima

  Raspunde
 24. esiom

  1. Cred ca era mai bine sa facem un loc de joaca pt. copii in fosta parcare de la Firenze Bank.
  2. Blocul E4, Unirii 57, nu are alimentare cu apa de la conducta cesionata de Apa Nova Veola: ; nu ne putem contoriza separat. Blocul are 7 scari.
  3. Marmura maro care s-a pus, s-a decolarat deja. cum va arata in curand ?
  4. Locurile de parcare din spatele blocului au fost ingradite cu stalpi ? Nu mai putem scoate nici pubele de gunoi si sacii de gunoi selectiv.
  5. Sper ca se vor monta si cosuri de gunoi pe aceasta explanada pietonala.
  Toate cele bune si urmaresc cu interes actiunile dv. Nu luati acestea ca o critica ci ca o observatie pt. bunul mers al activitatilor pe care le desfasurati in sector. Va multumesc si va asigur de tot sprijinul meu pt a fi cel mai frumos sector din Bucuresti. Cu stima.

  Raspunde

Lasa un comentariu

 • (will not be published)