Robert Negoita scoli ca in germania scoala nr.16

Publicat la .

Sunt 7 scoli gimnaziale pe care Primaria Sectorului 3 nu a putut sa le includa in proiectul “Scoli ca in Germania”, prin care si-a propus si a reusit sa reabiliteze si sa modernizeze unitatile de invatamant din sector. Practic, elevii si cadrele didactice din cele 7 scoli nu au avut sansa de a face complet saltul catre un invatamant performant, salt pe care toate celelalte scoli din Sectorul 3 l-au facut, odata cu reabilitarea cladirilor si dotarea salilor de clasa cu tehnica de invatare de ultima generatie.

De ce “am uitat” de unele scoli?

Cand Primaria Sectorului 3 a demarat proiectul “Scoli ca in Germania”, cele 7 unitati de invatamant erau deja prinse intr-un alt proiect de modernizare, coordonat de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) si finantat cu bani de la Banca Europeana de Investitii (BEI). Astfel, legea ii interzice primariei de sector sa investeasca in cele 7 scoli.

Primaria Capitalei a demarat procesul de reabilitare a scolilor din Bucuresti in urma cu 12 ani. 102 unitati de invatamant au fost pe lista scolilor care urmau sa fie modernizate cu banii dintr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii. In cele mai multe dintre ele, lucrarile s-au terminat destul de recent, iar perioada de garantie este de cinci ani. Prin urmare, cativa ani de acum inainte, Primaria Sectorului 3 nu poate interveni in scolile unde PMB a inchis santierul. In patru scoli se lucreaza inca…

Ce se va intampla?

Stiind ca programul BEI este blocat si constient de cat de importanta este modernizarea completa a unei scoli, am cerut Primariei Capitalei, printr-o scrisoare, sa ne dea noua, Primaria Sectorului 3, posibilitatea de a prelua si termina lucrarile de modernizare incepute in programul BEI. Raspunsul a venit prompt: nu se poate! Am obtinut insa asigurari ca PMB cauta o rezolvare pentru blocajul in care se afla programul BEI, astfel:
- La Scoala Gimnaziala Neagoe Basarab (fosta nr. 16) si Scoala Gimnaziala nr. 149, unde constructorii au abandonat santierul, au fost reziliate contractele si in cateva zile se pot relua procedurile pentru angajarea unui nou constructor, care sa termine lucrarile.
- La Scoala Gimnaziala Mihai Botez (fosta nr. 87), “urmeaza in cel mai scurt timp ca lucrarile sa fie finalizate”, promite PMB in raspunsul pe care ni l-a trimis.
- La Liceul Teoretic Nichita Stanescu, constructorul a fost notificat sa termine cat mai repede lucrarile, dupa ce acestea fusesera suspendate, pe motiv ca in doua corpuri ale cladirii nu se poate lucra, din cauza mobilierului vechi depozitat acolo si pe care unitatea scolara ar fi trebuit sa il caseze.

Toti copiii au aceleasi drepturi!

Cu toate ca, teoretic, nu puteam face nimic pentru scolile incluse in BEI, am cautat si am gasit in lege portita prin care sa aducem si in clasele copiilor din aceste unitati de invatamant facilitatile pe care programul initiat de Primaria Capitalei nu le prevedea, dar erau incluse in proiectul “Scoli ca in Germania” – dotarea salilor de clasa cu videoproiectoare, sisteme de sonorizare si internet wireless sunt doar cateva dintre dotarile facute.

Sa speram ca demersul nostru, de a scrie Primariei Capitalei, a reusit sa mai miste lucrurile si ca vom asista curand la receptia lucrarilor in cele patru scoli in care e inca santier. Pentru ca noi nu am uitat nicio scoala si vreau ca toti copiii din Sectorul 3 sa invete in scoli ca in Germania.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)