info 3

Publicat la .

Ne-am obisnuit cu politicieni care stiu de toate, care au o explicatie pentru orice. Stiu sa vorbeasca cu dezinvoltura despre bolile de piele, dar in egala masura pot face o analiza amanuntita a celor mai recente concluzii ale cercetatorilor NASA… tot cu dezinvoltura! Dar oare ne-ar putea privi in ochi atunci cand ne spun, siguri pe ei, despre toate acestea?

Eu mi-am propus sa vorbesc doar despre problemele de administratie locala, pentru ca la asta am pretentia ca ma pricep! Si nu vreau sa ne rezumam doar la comunicarea pe facebook, ci sa discutam fata in fata! Asa au aparut Intalnirile S3, unde analizam periodic problemele cu care ne confruntam in Sectorul 3, solutiile gasite de primarie si propunerile pe care le are fiecare dintre noi pentru modernizarea Sectorului 3. In luna martie ne-am intalnit pentru a doua oara, la Centrul Cultural Casa Artelor – locul care va gazdui de acum inainte toate Intalnirile S3.

“Cand ne anvelopati si noua blocul?”, ma intreaba adesea cei cu care ma intalnesc. Si le raspund. “Cand terminati de modernizat scoala copilului meu?” Si la aceasta intrebare stiu ce sa raspund.

Dar ce ar trebui sa spun cand oamenii ma intreaba cand voi astupa gropile de pe bulevarde, cand termin lucrarea la linia de tramvai de pe Liviu Rebreanu, cand ma ocup de iluminatul public in zonele uitate in bezna? As vrea si eu sa stiu aceste raspunsuri, pe care am incercat – nu o data! – sa le obtin de la Primaria Municipiului Bucuresti. Pentru ca nu Primaria Sector 3 este responsabila de rezolvarea acestor probleme, ci Primaria Municipiului Bucuresti!

Fara sa ia in calcul ca responsabilitatea gestionarii Sectorului 3 se imparte intre cele doua primarii si ca fiecare are atributii clar stabilite, majoritatea sesizarilor de la cetatenii Sectorului 3, indiferent de tema, ajung la mine. Desigur, si “urarile de bine” imi sunt adresate tot mie!

Pe buna dreptate, oamenii nu vor sa afle carei autoritati ii revine responsabilitatea de a gasi solutii pentru problema lor, ci pur si simplu sa se rezolve! Colaborarea institutionala este necesara, dar greu de realizat fara o schimbare fundamentala de mentalitate. Institutiile sunt puse in miscare de oameni, iar daca oamenii se concentreaza permanent pe probleme si prea putin pe solutii, atunci nu ne putem astepta la eficienta! Si, trebuie sa recunoastem, cei mai multi dintre noi ne blocam in probleme si uitam sa vedem si sa pretuim ce e bun in jurul nostru!

In Sectorul 3, schimbarea de mentalitate, implicarea fiecaruia dintre noi si dragostea pentru locul in care traim poarta un singur nume: “I love S3″! (#iLoveS3)

Va invit sa folositi acest slogan – pe facebook sau in viata reala – ori de cate ori descoperiti un nou motiv pentru care iubiti locul in care traiti!

Dintr-un motiv sau altul, fiecare dintre noi iubeste Sectorul 3. Vrem sa facem din el un loc mai bun de trait zi de zi. Pentru asta, trebuie sa intelegem ca lucrurile nu se pot schimba peste noapte si ca schimbarea suntem noi, locuitorii lui, prin gesturile, gandurile si implicarea noastra directa. Noi, cei hotarati sa nu asteptam cu mainile in san schimbarea, ci sa participam la ea.

Daca vreti sa intelegeti schimbarea si sa participati la ea, va astept in continuare la Intalnirile S3! Imi doresc sa putem discuta despre viitorul nostru asa cum e normal – sincer, privindu-ne in ochi!

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)