Untitled

Publicat la .

Uitati-va dimineata la traficul din Bucuresti si veti vedea ca toate masinile se indreapta catre centrul si nordul capitalei. Acolo sunt afacerile si, implicit, cele mai mari bugete locale (provenite din taxele platite de cei care lucreaza acolo).

Sectorul 3 este, in acest moment, unul din “dormitoarele” Bucurestiului. Este un cartier verde, linistit, unde putem sa ne crestem in liniste copiii. Realitatea este ca majoritatea dintre noi venim aici doar ca sa ne odihnim, dar muncim in alte sectoare. Asta inseamna si un buget local mic in comparatie cu celelalte sectoare si, pe termen lung, condanarea la subdezvoltare.

Avem nevoie de locuri de munca in Sectorul 3! Inainte sa fiu primar, am facut management privat si stiu ce ii intereseaza pe marii investitori. Planul meu este sa readucem la viata fostele uzine 23 august, acum un colos de 60.000 de metri patrati, care nu mai produce nimic. In acest loc au muncit, timp de decenii, peste 10.000 oameni.

Cum poate deveni acea ruina ofertanta pentru investitori? Am explicat la “Daily income”, pe Antena 3, unde am vorbit si despre importanta felului in care arata Sectorul 3 pentru dezvoltarea sa viitoare.

Investitorii privati se feresc, in general, sa lucreze cu administratiile publice. Le considera un aparat birocratic inert, cu scheme de personal supradimensionate si ineficiente. Nu mai vorbim despre licitatiile greoaie, care intarzie, de cele mai multe ori, aplicarea proiectelor asa cum au fost ele gandite initial.

E necesar ca sistemul administrativ sa fie reformat si de aceea, pentru sectorul nostru, am apelat la consultantii germani. Dar, dincolo de solutiile lor, este nevoie de o reactie a fiecaruia dintre noi si, implicit, a mass-media. Trebuie sa incetam, de exemplu, sa mai cadem in capcana campaniilor de imagine ale celor care amenajeaza un singur loc de joaca pentru copii intr-un an, dar stiu sa faca din asta un eveniment discutat intens in presa. In acelasi timp, in alta parte se fac o suta de locuri de joaca si nu face nimeni nici o stire. Pentru a avea administratie performanta in Romania, trebuie sa invatam sa identificam si sa recunoastem liderii cu merite reale, sa calculam obiectiv in ce masura un primar se achita de sarcinile pe care le are, raportat la bugetul de care dispune. Altfel, vom avea in continuare in administratie produse de PR, nu profesionisti.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)