catel

Publicat la .

         Gestionarea cainilor fara stapan din Bucuresti este in atributiile Primariei Generale. Prin urmare, primariile de sector nu pot sa stranga maidanezii de pe strazi sau sa infiinteze adaposturi, din simplul motiv ca legea nu le permite sa aloce bani pentru astfel de actiuni.
          Cred ca, dincolo de strangerea cainilor de pe strazi,  e foarte important sa existe actiuni concrete de prevenire  a abandonului animalelor de companie, in conditiile in care nu toti posesorii de caini au bani sa sterilizeze si sa microcipeze patrupedele, asa cum le impune legea.  In acest moment, sa tii in casa un animal nesterilizat, fara cip si fara sa fie inscris in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan (RECS), poate insemna o amenda de cateva mii de lei, asa ca cei care nu vor avea bani vor fi nevoiti, in final, sa isi lase animalele de companie pe strada. Nu ne dorim acest lucru, pentru ca asta ar insemna ca problema cainilor fara stapan de pe strazi sa nu se rezolve niciodata!
          Prin urmare, am decis sa ma alatur demersului initiat de Asociatia Dog Rescue de a steriliza gratuit cainii locuitorilor din Sectorul 3. Am vizitat clinica veterinara unde medicii primesc, opereaza si salveaza zilnic vietile animalelor pe care le gasesc pe strada. Activitatea lor este sustinuta exclusiv din fondurile venite de la ONG-urile de profil din Norvegia, Germania si Statele Unite. Am discutat cu reprezentantii acestor organizatii, care au venit pentru o scurta perioada la Bucuresti, despre importanta sterilizarii gratuite pentru a preveni abandonul animalelor de companie.

          Aceasta nu este prima colaborare pe care Primaria Sector 3 o are cu Asociatia Dog Rescue. In 2013, i-am sprijinit sa amenajeze la noi in sector un adapost pentru cainii comunitari. Pe parcursul unui an si jumatate de activitate, acolo au fost gazduite peste 920 de animale. Asociatia Dog Rescue a adoptat peste 750 de caini si a sterilizat pana acum peste 1300. Tramentul de sterilizare pentru un singur animal costa pana la 500 de lei in cabinetele veterinare.
Locuitorii Sectorului 3 care vor sa isi sterilizeze gratuit cainii trebuie sa se programeze la unul din numerele de telefon 0751.113.813 sau 0751.214.539. Cabinetul veterinar este pe strada Energeticienilor nr. 100, la parterul Hotelului Cinema.
          Conform legii,  toti aceia dintre noi care cresc un caine in casa, ar fi trebuit, pana la 1 ianuarie 2015, sa sterilizeze si sa microcipeze animalul, dar si sa il inscrie in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan (RECS). Foarte putini romani au facut-o insa, in ciuda amenzilor pe care ar putea sa le incaseze.

Comentarii

comentarii

13 raspunsuri la “Locuitorii din Sectorul 3 isi pot steriliza cainii gratuit!”

 1. CORINA

  Dle. Primar, din cauza furturilor si distrugerilor cosurilor de gunoi( acele cosuri verzi din plastic legate cu coliere metalice de stalpi, garduri, etc…) care erau din abundenta printre blocurile si pe strazile din zona Vitan- Mall Vitan- Nerva Traian si zonele adiacente acestea au disparut, au fost rupte, sparte, distruse de catre oameni care nu au bun simt, care nu stiu sa pretuiasca si sa respecte un bun comun……de accea am rugamintea sa ne amplasati alte cosuri de gunoi atat de utile noua. Va multumesc. O zi excelenta!

  Raspunde
  • admin

   va rog sa ne spuneti o adresa si un numar de telefon pentru a putea discuta si solutiona problema.

   Raspunde
 2. Gabriela

  Unde pot sa plimb acest caine? Peste tot sunt garduri si nu este permis accesul cu animale de companie. Un caine tinut in casa are nevoie sa alerge, sa se joace, dar unde?

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua,
   Exista parculete special amenajate, si se vor mai face, dar este greu sa identificam zonele in care sunt necesare. Ne puteti comunica unde anume doriti sa amenajam parculete pentru cainii si vom lua masurile necesare.

   Raspunde
 3. Luiza

  Buna ziua,
  Va invit la gradinita 240 corp 2 din sect 3
  Sa vedeti ce intrare are aceasta gradinita.
  Aleea de intrare in gradinta este neasfaltata iar cand ploua sau se topeste zapada este un noroi de neimaginat.
  Am solocitat si conducerii gradinitei sa se ocupe de acest aspect dar nici un rezultat in ultimii 5 ani.
  ASTEPT UN RASPUNS POZITIV
  Multumesc

  Raspunde
  • admin

   In bugetul anului 2015, s-au alocat fonduri pentru efectuarea studiului de fezabilitate in vederea executarii lucrarilor de crestere a eficientei energetice si modernizare la Gradinita nr. 240.

   Raspunde
 4. stamate mirela

  O initiativa foarte buna!
  Ma intereseaza sa microcipez gratuit o catelusa pe care o am de la Cutu- Cutu si nu imi permit acest lucru ,deoarece nu am posibilitati materiale.

  Raspunde
 5. Banu Antoaneta

  Domnule Primar,
  Tocmai am distribuit pe facebook un mesaj care va este adresat. Va multumesc mult pentru implicarea dvs in problema cainilor fara stapan. Eu locuiesc in sectorul 2 iar aici situatia este dramatica. Ii invidiez pe cetatenii sectorului 3 pentru ca au un astfel de Primar. Suneti un edil european, cu o viziune moderna de implicare si responsabilizare a comunitatii asupra problemelor lor. Cultura, educatie, civilizatei. Felicitari.

  Raspunde
 6. PANDELE DANIELA LUCIA

  Am o catelusa pekinez si trebuie sterilizata ,implineste in vara 7 ani ,nu am posibilitate pentru ca traim dintr-un singur salariu. Se poate sa ma programez cu ea pentru sterilizare? Eu locuiesc pe Calea Vitan 219, sector 3. Va multumesc.Astept raspuns..

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua, va rog sa luati legatura cu cei de la clinica. Asa cum s-a comunicat: “Locuitorii Sectorului 3 care vor sa isi sterilizeze gratuit cainii trebuie sa se programeze la unul din numerele de telefon 0751.113.813 sau 0751.214.539. Cabinetul veterinar este pe strada Energeticienilor nr. 100, la parterul Hotelului Cinema.”

   Raspunde
 7. donna

  Buna seara.Eu care mi-am sterilizat si inregistrat cainii ce pot sa fac daca comitetul de bloc a luat decizia ca nu avem voie in apartament decat cu un caine sau o pisica si sa anuntam asociatia de locatari???Ce fac eu cu caini care au peste 10 ani?????……ii abandonez???….sau ii eurtanasiez??? :(((((…V-asi fi recunoscatoare daca mi-ati da un raspuns.

  Raspunde
  • admin

   Doamna, daca aceasta este decizia Asociatiei, noi nu putem interveni. Trebuie sa discutati cu vecinii.

   Raspunde
 8. Irina

  Este un inceput bun, dar mai sunt atatea sectoare,comune,orase…judete-ntregi care nu vor lua acest exemplu niciodata…atat legile,cat si mass media promoveaza si sustin printre randuri abandonul,hotia si crima si este evident succesul lor. De-ar exista mai multi medici reali,decat macelari, mai multi oameni decat doar mamifere, mai multa educatie decat promovare a “evolutiei umane”, mai mult pamant decat ciment, mai multe seminte si legume decat carne in comert, de si-ar cunoaste cetateanul de rand si drepturile,nu doar obligatiile, de parlamentului i-ar fi frica de popor,nu viveversa…am trai cu adevarat cu totii, nu ar mai depinde supravietuirea noastra de ceea ce e acum.

  Raspunde

Lasa un comentariu

 • (will not be published)