22.01.2015 Scoala 82_67

Publicat la .

M-am interesat personal despre situaţia apărută la Şcoala 82, care a fost închisă pentru o zi. Cred că părinţii elevilor de la această şcoală, dar şi opinia publică în general, trebuie informaţi CORECT.
La Şcoala 82, într-una din clase, a fost depistat recent un caz de scarlatină, iar alţi doi copii sunt suspecţi. Chiar dacă astfel de cazuri apar adesea în colectivităţile de copii, asistentul medical al şcolii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) să facă un control de specialiate pentru a stabili dacă există riscul unei epidemii. Sub presiunea mediatică din ultima vreme, DSP a dispus, preventiv, să se facă o dezinfecţie în şcoală, iar măsura a fost agreată şi de conducerea unităţii de învăţământ.
În orice caz, NICIO PRIMĂRIE DIN ACEASTĂ ŢARĂ NU POATE CERE SUSPENDAREA CURSURILOR ÎNTR-O ŞCOALĂ. Aceasta este o decizie care se ia la nivel de şcoală şi Inspectorat Şcolar.
Îl consider pe  domnul director Ion Balaurea un om de bună-credinţă, şi cred că nu a dorit nicio clipă să perturbe procesul educaţional la Şcoala 82, ci mai degrabă să dea părinţilor – neîncrezători, după articolele defaimatoare din presă, care vizau şcoala lor – un semn că îşi pot lăsa în continuare copiii, în siguranţă, la ore.
O greşeală de comunicare a făcut ca măsura luată la Şcoala 82 să fie criticată în presă. Pe fondul unei stări de sănătate precare, domnul director a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Îi urez sănătate, cu încrederea că părinţii din Şcoală, care au fost de acord şi s-au implicat activ în procesul de modernizare, ştiu situaţia reală.

Unul dintre corpurile şcolii  82 a fost renovat complet: clădirea a fost reabilitată termic, în sălile de clasă a fost înlocuit parchetul si mobilierul, iar profesorii predau acum cu ajutorul laptopurilor şi videoproiectoarelor. La fel va arăta şi cealaltă clădire a şcolii, după ce va fi modernizată.

Angajamentul meu este ca, până la sfârşitul anului 2015, toate şcolile din Sectorul 3 să fie modernizate.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)