ALEEA SCOLARILOR NR.8, BL.S23, SC.2 (3)

Publicat la .

Reabilitarea termică a locuinţelor rămâne principala prioritate pentru primarul Robert Sorin Negoiţă. Celor peste 300 de blocuri reabilitate până acum în sectorul 3 li se vor adăuga cel puţin 300 până la finalul anului viitor.

După o perioadă de opt ani, în care fostul primar a anvelopat doar 37 de blocuri, Robert Sorin Negoiţă şi-a creat un obiectiv principal din reabilitarea termică a locuinţelor cetăţenilor, încercând, totodată, să găsească soluţii pentru ca acest proces să nu fie sistat din motive financiare. Aşa a reuşit ca, în doar doi ani de mandat, să anvelopeze 319 blocuri, mai exact 23.975 de apartamente. Toate detaliile referitoare la aceste lucrări pot fi găsite pe site-ul www.primarie3.ro.

THEODOR PALLADY 14, BL.M3A, SC (2)A început reabilitatea cu fonduri europene

A doua etapă a procesului de reabilitare a fost posibilă prin accesarea fondurilor europene. Primăria Sectorului 3 a depus deja 19 cereri de finanțare, cu o valoare totală de 128.673.912,21 de euro, pe liniile de finanțare deschise în exercițiul financiar 2007-2013. Dintre acestea, pentru patru cereri s-au semnat deja contracte, restul fiind în perioada de contractare. În total, aceste cereri de finanțare au în atenţie un total de 25.579 de apartamente. Toate cele 300 de blocuri trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2015. Aceste date pot fi găsite atât pe site-ul primăriei, cât şi pe www.mdrt.ro.

Documentaţie depusă pentru alte 348 de asociaţii de proprietari

Primele 10 blocuri au intrat în reabilitare pe noul program, iar în cazul celorlalte, lucrările vor începe în perioada imediat următoare. Mai mult, în acest moment, alte 348 de asociaţii de proprietari din sectorul 3 au depus documentaţia de înscriere în noul Program Operaţional Regional 2014-2020. „Eu consider că reabilitarea termică nu trebuie să fie un lux pentru cetăţean, ci o datorie a primarului de a-i asigura acestuia un minim de confort”, a declarat primarul Robert Negoiţă.

ALEEA ONISIFOR GHIBU NR.7, BL.O25 (7)Inspecţie la blocurile înscrise în noul program

După inspectarea primelor lucrări la blocurile înscrise în programul de reabilitare termică pe fonduri europene, primarul Robert Sorin Negoiţă și vicepremierul Liviu Dragnea au susţinut o conferinţă de presă cu tema „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din sectorul 3 – Eficienţa energetică 2 EE2”. „Am vrut să fiu astăzi aici pentru că Primăria Sectorului 3 este unul dintre cei mai eficienţi beneficiari ai programelor pe care le derulează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În afară de contractele pe care le-am semnat şi sunt deja în implementare, ţin să anunţ că aseară am aprobat şi ultimele cereri de la sectorul 3. Astfel, în total, în sectorul 3 se vor reabilita termic peste 25.000 de apartamente. În ceea ce priveşte ghidul pentru următorul exerciţiu financiar, acesta va fi mult simplificat şi sunt absolut convins că Primăria Sectorului 3 va fi printre primii beneficiari pentru că are experienţă în acest sens. Totodată, au fost aprobate cererile pentru finalizarea investiţiilor la 17 şcoli din sector. Vreau să remarc modul în care Primăria Sectorului 3 a înţeles modul de dezvoltare a acestui sector, care sunt principalele priorităţi ale acestui sector şi o asigur în continuare de tot sprijinul ministerului”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

CAMIL RESSU NR.35, BL. N5 (7)Avantajele reabilitării termice

Câştigul acestui proiect major al primăriei conduse de Robert Negoiţă este demn de luat în considerare. Reabilitarea termică a blocurilor înseamnă un consum redus pentru încălzirea apartamentelor, din care rezultă o factură mai mică la întreţinere, creşterea calităţii vieţii și preţuri mai mari la apartamente pe piața imobiliară. Nu în ultimul rând, trebuie menţionată schimbarea totală a înfăţişării sectorului.

Comentarii

comentarii

5 raspunsuri la “Cel puţin 300 de blocuri vor fi reabilitate până la finalul anului 2015”

  1. Calin Tudor

    Cetatenii din Aleea Giurgeni nr.2 nl.F14 asteapta nerabdatori demararea lucrarilor de reabilitare a blocului nostru care arata ca un ghetou din Ferentari.Avem documentatia depusa la primarie.

    Raspunde

Lasa un comentariu

  • (will not be published)