poza

Publicat la .

Peste 1000 de elevi din Sectorul 3, timp de aproape o luna, au invatat la scoala despre semnele de circulatie si despre cum trebuie sa traverseze in siguranta.

Trei din patru elevi de clasa a III-a nu știu cum trebuie să circule corect pietonii în orașe, aproximativ 35% dintre aceștia nu știu cum pot recunoaște un polițist, iar peste 37% nu știu când trebuie să se adreseze organelor de poliție. Acestea sunt principalele concluzii ale studiului coordonat de psihologii Nicoleta Burlacu și Ana Irina Ionescu, de la Asociația “Împreună Pas cu Pas”

Proiectul “Ora de educaţie rutieră” s-a desfăşurat în perioda 10 noiembrie – 5 decembrie 2014 în 12 şcoli din Sectorul 3 şi a avut ca obiectiv însuşirea de către elevi a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora , precum şi reducerea numărului de accidente în rândul copiilor.

În cadrul conferinţei au fost prezentate pe larg rezultatele proiectului, precum şi datele unui studiu calitativ şi cantitativ aplicat anterior şi ulterior desfăşurării acestuia, pentru a calcula impactul real pe care “Ora de educaţie rutieră” l-a avut asupra elevilor.

Implementat în rândul a 1.100 de elevi, din 12 scoli, de pe raza Sectorul 3, proiectul a reuşit să ridice cu 13,66% gradul de cunoştinţe rutiere, teoretice şi practice, în contextul în care ţara noastră a fost înregistrată a doua cea mai mare rată a deceselor din cauza accidentelor rutiere din Uniunea Europeană. De asemenea, pe toată durata proiectului au fost distribuiţi în trafic 15.000 de fluturaşi informativi.

Proiectul “Ora de educaţie rutieră” a fost iniţiat de Asociaţia Profesională a Poliţiştilor Locali “A.I. Cuza” şi Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 3 în parteneriat cu Asociaţia “Împreună Pas cu Pas” şi Asociaţia “Inovart”, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)