Publicat la .

Pentru că luni a început din nou școala, doresc să le transmit un mesaj copiilor, tinerilor, părinților acestora, profesorilor, învățătorilor, personalului nedidactic și tuturor celor care au trăit alături de noi emoția zilei de 15 septembrie. În primul rând, vă doresc să aveți un an bun cu toții, cu rezultate excepționale și cu multe satisfacții. Un an în care fiecare dintre noi să arătăm cât de performanți putem fi.
Și pentru că fiecare dintre noi are câte o responsabilitate în parte pentru ca școlile din sectorul 3 să fie performante, eu vă voi spune cum m-am pregătit, împreună cu toți cei din primărie, să vă întâmpin în această zi. Am renovat fiecare școală pentru a arăta mai bine decât ați lăsat-o când ați plecat în vacanță și le-am dotat mai bine pentru a vă ajuta să învățați cu plăcere. De altfel, este un efort pe care îl facem în fiecare vară pentru a simți că 15 septembrie este un nou început și că fiecare trebuie să arătăm că putem fi mai buni. Este în sarcina mea și a primăriei să avem grijă de infrastructura școlară și sper că sunteți mulțumiți de cum ne-am îndeplinit-o. Bineînțeles, sunt eforturi investiționale pe care le vom continua an de an pentru a avea un sistem educațional modern. Aceasta depinde însă nu numai de noi, ci de toți cei care au responsabilități în sistemul educațional, pentru că trebuie să dăm o șansă fiecărui copil sau tânăr să își valorifice la maximum potențialul pe care îl are. Așa este corect să procedăm.
În ceea ce privește liceele, vom continua să adaptăm rețeaua școlară și specializările la așteptările pe care le au angajatorii de la tinerii absolvenți de liceu. Meserii noi, care cer o înaltă specializare și calificare, vor putea fi dobândite în anii de liceu. A fost un act de curaj, dar și de foarte multă responsabilitate să luăm deciziile care duc la o continuă adaptare la realitatea care se schimbă de la an la an. Mulțumesc și pe această cale celor care m-au susținut în acest demers. Am convingerea că facem exact ceea ce trebuie.
Nu în ultimul rând, doresc să amintesc de parteneriatele pe care Primăria Sectorului 3 le are cu prestigioase universități din București – Universitatea din București, Universitatea Politehnica București, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, Academia de Studii Economice București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative – parteneriate care ne ajută atât în derularea proiectelor primăriei, cât mai ales să creăm oportunități noi pentru tinerii din București și, mai ales, pentru cei din sectorul 3. Am credința că așa trebuie să se deruleze lucrurile pentru ca eficiența fiecăruia dintre noi să fie cât mai ridicată.
Tot cu această ocazie, am un mesaj special pentru cei care azi trăiesc emoția primei zile de școală, adică celor care încep azi clasa I. Vă doresc să vă bucurați că la școală vă veți face cei mai buni prieteni, prieteni adevărați pe care îi veți ține minte toată viața. Tot la școală veți întâlni pe învățătorii și profesorii care vă vor învăța lucruri de care vă veți aminti toată viața și la care vă veți gândi cu drag peste ani. Și tot aici, la școală, veți afla că puteți fi oricât de buni, cei mai buni, și că puteți deveni orice vă propuneți.
În final, eu vă doresc tuturor să aveți un an bun, cu multe note de 10, care să ne arate tuturor că putem fi din ce în ce mai buni.
Mult succes!
Robert Sorin Negoiță,
primarul sectorului 3 București

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)