albine

Publicat la .

„Fest pe Lipscani” aduce în weekend ultimele spectacole din cadrul primei ediţii a evenimentului teatral. Bucureştenii sunt invitaţi sâmbătă şi duminică seara, în Sala Mare a „Teatrului de pe Lipscani” (str. Lipscani nr. 53), pentru a urmări piesele „Femeia care şi-a pierdut jartierele”, „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine…”, precum şi proiecţia filmului „Funeralii fericite”.

Sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 20.00, este programat spectacolul „Femeia care şi-a pierdut jartierele”, o producţie a Teatrului de Comedie. De asemenea, publicul va putea viziona, începând cu ora 21.30, proiecţia filmului „Funeralii fericite”.

În regia lui Silviu Purcărete, piesa „Femeia care şi-a pierdut jartierele” beneficiază de prestaţia celor doi maeştri ai comediei – Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă – cărora li se adaugă Dorina Chiriac / Mihaela Teleoacă.

Un bărbat bogat şi singur angajează un servitor aparent certat cu inteligenţa, care îl „salvează” de la căsătoria cu o lenjereasă ce i-a furat minţile. În acest carusel al amorului, personajele fac în permanenţă schimb de roluri. Textul lui Eugène Labiche, un maestru al vodevilului francez, le oferă actorilor partituri spumoase.

Filmul „Funeralii fericite”, regizat de Horaţiu Mălăele, aduce în prim plan trei prieteni dintr-un cartier periferic al Bucureştiului, Lionel – un român reîntors din Franţa unde a lucrat la construcţii, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor – un rus fără permis de şedere în România care lucrează la negru ca instalator. Din momentul în care o ţigancă le prezice viitorul şi află data exactă a morţii şi modul în care vor muri, încep peripeţiile.

Duminică, 21 septembrie, va fi prezentată publicului, de la ora 20.00, comedia burlescă, „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine …”. Sursă inepuizabilă de invenţie comică, regizorul Horaţiu Mălăele i-a oferit o partitură spumoasă actorului Horaţiu Mălăele, dar şi fiului său Bogdan Mălăele şi tinerei actriţe Meda Victor.

Spectacolul aduce pe scenă un cuplu fericit ce are în sfârşit parte de o surescitare a vieţii de zi cu zi. Pepino (Bogdan Mălăele), plictisit de eterna rutină şi veşnic cicălitoarea nevastă, hotărăşte că ar fi momentul să facă schimb de responsabilităţi cu Lisa (Meda Victor). Aşadar, soţul rămâne cu treburile casnice, iar consoarta pleacă la cosit. E momentul ca în scenă să-şi facă apariţia Tatăl (Horaţiu Mălăele), neîndemânatic şi miop, pentru ca năzdrăvăniile să se ţină lanţ.

Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor sprijină în calitate de coproducător proiectul cultural „Fest pe Lipscani” – ediţia I. Evenimentul, o coproducţie „Teatrul de pe Lipscani”, Primăria Sectorului 3 şi Primăria Municipiului Bucureşti se desfăşoară în perioada 12-21 septembrie şi marchează aniversarea a 40 de ani de carieră artistică a marelui actor Horaţiu Mălăele.

Cu piesa „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine …” se încheie seria celor 10 spectacole de teatru şi două proiecţii de film, ce l-au avut în prim-plan pe actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)