bilant

Publicat la .

Primăria Sectorului 3 și Metropolis Film au organizat, în perioada 5 august-14 septembrie, cea de-a treia ediție a cinematografului în aer liber, care s-a desfășurat în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Deschiderea oficială a evenimentului „Cinema în aer liber” de anul acesta a fost marcată printr-un concert susţinut în premieră în România de trupa de world music Imam Baildi, alături de formaţia Bosquito.

Timp de şase săptămâni, 36 de proiecţii au fost aduse în faţa publicului utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. În această perioadă, aproximativ 47.000 de bucureșteni au vizionat cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de 12 filme clasice îndrăgite şi apreciate. Dintre cele 12 filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaţionale de prestigiu, cinci au fost prezentate în premieră naţională: „Kon-Tiki”, „Adâncul”, „Colivia aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig zag”.

Ineditul celei de-a III-a ediţii de „Cinema în aer liber” l-au reprezentat proiecţiile clasice readuse în atenţia publicului: trilogia „Naşul”, „Star Trek”, „The Truman Show”, „Inimă neînfricată”, „E.T Extraterestul”, „Scarface”, „Parfum de femeie”, „Lista lui Schindler”, „În numele tatălui” şi „Gladiatorul”.

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)