Incheiere stagiune Coltea

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, a participat ieri, 14 septembrie, la ultimul spectacol al stagiunii „Simfonii de vară, ce s-a desfășurat în perioada 10 mai-14 septembrie, în parcul Colţea.

Astfel, pe toată perioada celei de-a cincea ediții a evenimentului „Simfonii de vară”, au fost organizate în fiecare sâmbătă și duminică 38 de concerte de muzică clasică. Cei peste 650 de spectatori care au participat, în medie, la fiecare eveniment au avut prilejul să asculte, în perioada amintită, interpretările unor orchestre şi soliști precum: Klasikvum Ensemble, soprana Irina Ioana Baiant, Brass Quintet București și mezzosoprana Claudia Măru Hangiuc, Orchestra Sinfonia București, Cvartetul Bella Musica, Cvartetul Passione, Grupul vocal Acapella și Orchestra Angelys Symphonic.

Pentru sfârșitul evenimentului „Simfonii de vară”, Primăria Sectorului 3 a organizat duminică, 14 septembrie, începând cu ora 19.00, un concert extraordinar, care i-a încântat pe iubitorii de muzică clasică timp de peste trei ore. Pe scenă au urcat Sinfonia București, dirijor Florin Totan, Orchestra Imperioso solist Rodin Moldovan (Germania), dirijor Constantin Grigore, precum și pianistul Aksel Kolstad (Norvegia).

Pianistul și compozitorul Aksel Kolstad s-a aflat la primul concert în aer liber în România. Acesta este descris de colegii și admiratorii săi drept un rebel clasic, muzician și actor deopotrivă. Aksel Kolstad a oferit bucureștenilor un eveniment deosebit, caracterizat prin muzică, dar și prin divertisment și umor.

„Mă bucur să văd că sunt atât de mulți iubitori de muzică clasică în București. Nu este adevărat faptul că muzica clasică este dificil de descoperit și publicul prezent aici o demonstrează. Vom continua să organizăm astfel de evenimente și să sprijinim cultura în Sectorul 3”, a declarat Robert Sorin Negoiță, primarul Sectorului 3.

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)