RN

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a participat astăzi, 15 septembrie, la deschiderea noului an şcolar 2014-2015, la Şcoala Gimnazială nr. 195, la grădinița Școlii nr. 81 şi la Complexul Educaţional Lauder-Reut.
“Ne aflăm într-o instituţie care sper să devină în cel mai scurt timp un model pentru toate celelalte unităţi de învăţământ din sector. Este cea mai mare şcoală din Sectorul 3, cu aproape 2000 de elevi, şi avem posibilitatea să mai creştem numărul de şcolari, având în vedere că am extins această clădire. Sunt bucuros să inaugurăm şi sala de festivităţi din cadrul şcolii. Mai sunt multe lucruri de făcut, dar am depăşit ce a fost mai greu. Vreau să vă urez un an şcolar în care să acumulaţi cât mai multe cunoştinţe şi să vă bucuraţi de această şcoală”, a declarat primarul Robert Sorin Negoiţă la inaugurarea noului corp al Şcolii Gimnaziale nr. 195, actuala Şcoală Hamburg.

“Începem anul şcolar 2014-2015 în Sectorul 3 sub cele mai bune auspicii. Doresc să vă asigur că toate eforturile noastre vor fi canalizate spre a asigura îmbunătăţirea procesului de învăţământ. Putem constata cu toţii că ritmul investiţiilor în şcolile din Sectorul 3 este alert şi datorită acestor eforturi extraordinare atât financiare, cât şi administrative, copiii pot să intre astăzi într-o şcoală integral renovată”, a declarat inspectorul şcolar al Sectorului 3, Ioana Neacşu.

La Şcoala Gimnazială nr. 195, primarul Robert Sorin Negoiţă a inaugurat şi un nou corp de clădire cu o capacitate de 540 de locuri, 18 săli de clasă, 8 grupuri sanitare şi o sală de festivităţi. Şcoala a fost dotată pentru noul an şcolar cu mobilier nou pentru 45 de săli de clasă şi cu 36 de calculatoare pentru laboratorul de informatică.

De asemenea, în cele trei corpuri existente au fost efectuate lucrări de reabilitare astfel:
- În corpul A au fost reabilitate opt săli de clasă, cancelaria, nouă cabinete (printre care cabinetele de limba română şi istorie), biblioteca, extinderea intrării;
- În corpul B au fost reabilitate două laboratoare (informatică și biologie), 20 de săli de clasă și cancelaria.
Totodată, Şcoala Gimnazială nr. 195 îşi modifică denumirea în Şcoala Gimnazială “Hamburg”. Prin schimbarea denumirii se are în vedere creşterea vizibilităţii, dar şi a performanţei acestei unităţi de învăţământ. Concret, în programa Şcolii Gimnaziale “Hamburg” va fi introdusă limba germană, fiind înscriși pentru noul an școlar 1796 de elevi. În această școală se regăsesc 15 clase cu predare în limba germană începând din clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a și 17 clase cu predare în limba germană începând din gimnaziu.

Orientarea spre cultura şi educaţia germană are loc într-un context în care Germania este unul dintre cele mai importante state europene, iar în plan strict educaţional s-a constatat necesitatea diversificării şi adaptării la cerinţele actuale de piaţă a programelor şcolare. Învăţământul din Sectorul 3 beneficiază, totodată, de sprijinul unor reprezentanţi ai autorităţilor germane.

De asemenea, tot astăzi Robert Sorin Negoiţă a inaugurat şi noul corp al grădiniței Școlii nr. 81 din bulevardul Octavian Goga nr. 8-10. Acesta are o capacitate de 100 de locuri, oferind posibilitatea formării a cinci grupe de preşcolari. Pentru ca acest an şcolar să înceapă în condiţii optime, Primăria Sectorului 3 a derulat o serie de lucrări de reabilitare termică şi de amenajare a grădiniţei. Concret, lucrările au presupus izolarea termică a pereților exteriori, demontarea și remontarea instalațiilor și echipamentelor montate aparent pe fațade și terasă, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei și de intervenție la instalația de distribuție a agentului termic. Valoarea investiţiei este de 532.712,00 lei, fiind asigurată de Primăria Sectorului 3 din bugetul local.
“Inaugurăm astăzi această grădiniţă situată într-o zonă centrală, iar astfel acoperim o mare parte din necesarul de locuri. În perioada următoare ne vom concentra pe reabilitarea gradiniţelor existente şi pe sporirea numărului de locuri în creşe. Vreau să oferim condiţii cât mai bune pentru copii”, a declarat primarul Sectorului 3 la inaugurarea noului corp al grădiniţei Școlii nr. 81.

Comentarii

comentarii

Un raspuns la “Primarul Robert Sorin Negoiţă a deschis noul an şcolar 2014-2015”

  1. Sorop marinela

    Ma bucur ca va inplicati, asta este un lucru bun, si imi doresc sa va inplicati si in alte activitati.

    Raspunde

Lasa un comentariu

  • (will not be published)