film

Publicat la .

Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film aduce în weekend, în parcul „Alexandru Ioan Cuza” – Insula Pensionarilor, proiecțiile „Scarface” și „Lista lui Schindler”, în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”.

Sâmbătă, 6 septembrie, ora 21.00, bucureştenii pot viziona proiecţia filmului „Scarface” (1983) în regia lui Brian De Palma, după un scenariu semnat de Oliver Stone. „Scarface” a fost nominalizat la premiile „Globul de aur” pentru cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun actor (Al Pacino) şi cel mai bun actor în rol secundar (Steven Bauer).

Pelicula prezintă povestea unui cubanez, Tony Montana (Al Pacino), care la începutul anilor ’80, împreună cu cel mai bun prieten al său, Manny Ribera (Bauer), intră in rândul crimei organizate din Miami şi pune bazele unui imens imperiu al cocainei. Graţie unui simţ al afacerilor deosebit, dintr-un imigrant sărac şi infractor mărunt, Montana ajunge lordul drogurilor din Miami, o poziţie care-i aduce tot ceea ce a visat vreodată: femei, bani, putere şi influenţă. Decăderea sa este dramatică şi la fel de rapidă precum ascensiunea – Montana sfârşeşte, secerat de gloanţe, prăbuşindu-se într-o piscină, în faţa unei statui pe care este inscripţionată deviza „The world is yours”.

Pentru duminică, 7 septembrie, de la ora 21.00, este programat „Lista lui Schindler”, una dintre cele mai apreciate producţii americane din toate timpurile, distinsă cu şapte premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

Pelicula a fost regizată de Steven Spielberg și are la bază cartea „Schindler’s Ark” scrisă de romancierul australian Thomas Keneally.

„Lista lui Schindler” prezintă povestea enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat şi un profitor, dar care reuşeşte să salveze vieţile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoţionantă despre ororile războiului şi despre alterarea caracterelor umane în vremuri ostile.

Proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” sunt oferite gratuit de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în Sectorul 3 al Capitalei.  

Program Cinema in aer liber 2014

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)