Afis film In numele tatalui

Publicat la .

Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni marți, 12 august, de la ora 21.30, la filmul „În numele tatălui”, ce va fi proiectat în parcul Alexandru Ioan Cuza – Insula Pensionarilor, în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”.

Drama inspirată dintr-un caz real a fost laureată cu numeroase distincţii, printre care se numără Ursul de Aur la Festivalul Internaţional al Filmului de la Berlin din 1994, şi a fost nominalizată de şapte, respectiv patru ori, la ceremoniile decernării premiilor Oscar şi Globul de Aur din acelaşi an.

În regia lui Jim Sheridan, acest film de colecţie îl are ca protagonist pe irlandezul Gerry Conlon (Daniel Day-Lewis). În mod eronat, el este arestat pentru participare la un atentat cu bombă. După un interogatoriu brutal, Gerry semnează o declarație falsă, în urma căreia este condamnat la închisoare. Povestea este departe de a se opri aici, deoarece familia sa ajunge pe drumuri, iar tatăl acestuia, Giuseppe (Pete Postlethwaite), este acuzat de complicitate și își va găsi sfârșitul dincolo de gratii. Coșmarul pe care Gerry Conlon îl trăiește pe nedrept durează vreme de cincisprezece ani. Cea care aduce speranța în viața lui este Gareth Peirce (Emma Thompson), o avocată din Marea Britanie care redeschide cazul, fiind determinată să dovedească nevinovăția irlandezului.

Proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” sunt oferite gratuit de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în Sectorul 3 al Capitalei.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)