Publicat la .

Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film aduce în weekend, în parcul „Alexandru Ioan Cuza” – Insula Pensionarilor, proiecțiile „Marea frumusețe” și „Gladiatorul”, în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”.

Pentru sâmbătă, 9 august, ora 21.30, este programată proiecţia filmului „Marea frumusețe”, în regia lui Paolo Sorrentino, cu Toni Servillo, Carlo Verdone şi Sabrina Ferilli.

Producţia italiană s-a aflat în competiţia Festivalului de film de la Cannes 2013. De asemenea, pelicula a fost distinsă anul acesta cu premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

Drama cu accente comice prezintă povestea unui scriitor aflat în pragul bătrâneții, Jep Gambardella, care rememorează tinerețea lui plină cândva de pasiuni, atunci când privește Roma. Oraşul i se înfăţişează ca un melanj de figuri politice, artiști, femei din înalta societate, intelectuali, chiar și delincvenți.

Duminică, 10 august, de la ora 21.30, poate fi vizionat filmul clasic „Gladiatorul”, în regia lui Ridley Scott, cu Russel Crowe şi Joaquin Phoenix. Filmul a obținut cinci premii Oscar și două Globuri de aur.

Acesta readuce în atenţia publicului cinefil bătăliile glorioase din vremea Imperiului Roman, într-o poveste impetuoasă despre curaj și revanșă. Marele general roman Maximus (Russel Crowe) a condus din nou legiunile spre victorie pe câmpul de luptă. Odată terminat războiul, Maximus se gândește să se întoarcă acasă, la soția și la fiul său. Cu toate acestea, muribundul împărat Marcus Aurelius (Richard Harris) mai are încă o sarcină pentru general – să-i transmită puterea.

Proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” sunt oferite gratuit de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în Sectorul 3 al Capitalei.

  

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)