Afis-film-Marea-frumusete

Publicat la .

Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film aduce în weekend, în parcul „Alexandru Ioan Cuza” – Insula Pensionarilor, proiecţiile „Marea frumuseţe” şi „Gladiatorul”, în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”.

Pentru sâmbătă, 9 august, ora 21.30, este programată proiecţia filmului „Marea frumuseţe”, în regia lui Paolo Sorrentino, cu Toni Servillo, Carlo Verdone şi Sabrina Ferilli.

Program Cinema in aer liber 2014

Producţia italiană s-a aflat în competiţia Festivalului de film de la Cannes 2013. De asemenea, pelicula a fost distinsă anul acesta cu premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

Drama cu accente comice prezintă povestea unui scriitor aflat în pragul bătrâneţii, Jep Gambardella, care rememorează tinereţea lui plină cândva de pasiuni, atunci când priveşte Roma. Oraşul i se înfăţişează ca un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali, chiar şi delincvenţi.

Duminică, 10 august, de la ora 21.30, poate fi vizionat filmul clasic „Gladiatorul”, în regia lui Ridley Scott, cu Russel Crowe şi Joaquin Phoenix. Filmul a obţinut cinci premii Oscar şi două Globuri de aur.

Acesta readuce în atenţia publicului cinefil bătăliile glorioase din vremea Imperiului Roman, într-o poveste impetuoasă despre curaj şi revanşă. Marele general roman Maximus (Russel Crowe) a condus din nou legiunile spre victorie pe câmpul de luptă. Odată terminat războiul, Maximus se gândeşte să se întoarcă acasă, la soţia şi la fiul său. Cu toate acestea, muribundul împărat Marcus Aurelius (Richard Harris) mai are încă o sarcină pentru general – să-i transmită puterea.

Proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” sunt oferite gratuit de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film şi se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv în Sectorul 3 al Capitalei.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)