Publicat la .

În cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”, Primăria Sectorului 3 propune publicului bucureștean pentru vineri, 8 august, filmul „Adâncul”. Spectatorii pot viziona în premieră naţională această proiecţie începând cu ora 21.30, pe Insula Pensionarilor din parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Filmul, în regia lui Baltasar Kormakur, are la bază o poveste reală. Este vorba despre un accident petrecut în anul 1984, în mările Islandei, când barca unui pescar s-a scufundat, iar acesta a fost nevoit să înoate kilometri întregi până la mal. Voinţa de a trăil-a transformat pe unicul supravieţuitor al naufragiului într-un erou naţional, dar şi într-un inexplicabil fenomen ştiinţific.

„Adâncul” este considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor. Pelicula a fost nominalizată la European Film Awards în 2013 şi laureată cu 11 premii la EDDA Awards Islanda.

Filmul va fi proiectat pe cel mai mare ecran gonflabil din România și face parte din seria celor 24 de proiecţii, care vor putea fi vizionate de bucureșteni timp de șase săptămâni, gratuit, în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)