Publicat la .

Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni, pentru cel de-al treilea an consecutiv, la evenimentul „Cinema în aer liber”.

Cinematograful în aer liber va debuta mâine, 5 august, la ora 21.30, în parcul Alexandru Ioan Cuza – Insula Pensionarilor, cu filmul „Kon-Tiki” în premieră națională. Filmul regizat de către Joachim Ronning și Espen Sandberg a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în anul 2013 și la European Film Awards 2013.

Exploratorul norvegian Thor Heyerdahl a traversat Oceanul Pacific cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene. Epopeea a durat 101 zile, întreaga lume aşteptând să vadă cum se va termina călătoria exploratorilor norvegieni.

Un ecran gonflabil de 120 m2 și un proiector de 17.000 de lumeni vor transforma vizionarea acestui film într-o experiență de neuitat pentru publicul bucureștean.

Filmul „Kon Tiki” este primul din seria celor 24 de proiecții care vor putea fi vizionate de către publicul cinefil timp de șase săptămâni începând din 5 august până pe 14 septembrie, în fiecare seară de marți până duminică, gratuit, în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

 

 Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)