Fotografie-Principala

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert  Negoiţă, a participat astăzi, 25 iulie, la o conferinţă de presă prilejuită de vizita unei delegaţii din Germania, compusă din Dr. Torsten Sevecke, primarul districtului Eimsbüttel din Hamburg, şi Mr. Bernd Pfeiffer, consultant pe eficientizare organizațională.

În cadrul conferinţei s-a discutat despre continuarea cooperării între districtul Eimsbüttel din Hamburg și Primăria Sectorului 3 București, începută în 2013.

Acum un an şi jumătate aveam o conferinţă de presă în care prezentam relaţia noastră de prietenie şi de colaborare cu administraţia publică locală din Hamburg. Astăzi ţin să le mulţumesc domnului primar Torsten Sevecke şi domnului Bernd Pfeiffer pentru prezenţă, pentru faptul că ne împărtăşesc experienţa lor. Iată că lucrurile încep să dea roade şi i-am invitat în România tocmai pentru a înţelege cum funcţionează administraţia locală din Sectorul 3 şi pentru a identifica soluţiile de îmbunătăţire a activităţii noastre, comparând administraţia din Hamburg cu ceea ce se întâmplă în sectorul nostru. Am avut discuţii foarte interesante, care au reprezentat un punct de plecare în această colaborare. Am văzut în oraş câteva obiective şi mi-a făcut plăcere să le prezint oaspeţilor noştri schimbările pe care le-am făcut pe bulevardul Unirii, în parcul Alexandru Ioan Cuza, pe bulevardele şi în parcurile din Sectorul 3 în general. Anunţ cu mare plăcere că Școala Generală nr. 195 va fi şcoală româno-germană şi va purta denumirea de Şcoala Hamburg. Sunt mândru de relaţia şi de colaborarea pe care le avem cu partenerii din Germania şi sunt optimist că această colaborare va avea şi rezultate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Cu prilejul vizitelor, am purtat discuții în legătură cu activitatea primăriei, cu modul de administrare a sectorului. Am constatat că problemele cu care se confruntă administrația Sectorului 3 seamănă cu problemele pe care noi le-am avut acum zece ani. Vrem să transferăm experiența noastră celor din București pentru a profita de ea. Trebuie să spun că am constatat că s-au realizat lucruri frumoase pe străzi și în parcurile sectorului 3 datorită primarului. Măsuri de genul celor amintite, însoțite de alte domenii, urmează a fi finalizate în mai 2015, astfel încât să spunem că tot ce se întamplă în sector are o altă față”, a declarat Dr.Torsten Sevecke, primarul districtului Eimsbüttel din Hamburg.

Eu sunt cel care va lucra în mod concret în cadrul Primăriei Sectorului 3. Vreau să vă spun că am o importantă experiență în domeniul eficientizării administrației. Am lucrat ca ofițer de stat major în cadrul armatei germane. Mă aflu de câteva zile în Sectorul 3 și ceea ce mi-am propus a fost să constatăm starea concretă a faptelor. Printre obiectivele noastre se regăsește atât implementarea unei atitudini prietenoase către cetățeni, cât și satisfacția colaboratorilor interni ai administrației. După întoarcearea mea în Germania voi proceda la stabilirea unui proiect, a unui plan de acțiune, iar la sfârșitul lunii octombrie vom prezenta lucrarea sectorului 3”, a declarat Mr. Bernd Pfeiffer, consultant pe eficientizare organizațională.

Obiectivul cooperării stabilite în 2013 între districtul Eimsbüttel din Hamburg și Primăria Sectorului 3 București este creșterea eficienței serviciilor publice oferite de Primăria Sectorului 3, precum și îmbunătățirea activității acesteia în ansamblu. Districtul Eimsbüttel din Hamburg a implementat un nou concept de serviciu public încă din 2005, care s-a dovedit un succes și care a fost împărtășit și Primăriei Sector 3 București.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)