Intalnire-Ambasada-Frantei-(4)

Publicat la .

Primarul Robert Sorin Negoiță a participat astăzi, 24 iunie, la evenimentul „Mieux Vivre en Ville: soluții franceze pentru dezvoltarea durabilă a orașelor”.Evenimentul este organizat de biroul UBIFRANCE al Ambasadei Franței la București, în parteneriat cu Serviciul Economic și Serviciul de Cooperare al Ambasadei, cu CCIFER și cu principalele municipalități din România.

Evenimentul are loc în perioada 24-25 iunie 2014, la București, respectiv la Cluj-Napoca, și este etichetat VIVAPOLIS, marca Franței pentru “oraşul durabil” pe plan internațional.

Intalnire-Ambasada-Frantei--(5)„Doresc să felicit Ambasada Franței pentru inițiativa organizării acestui eveniment. Unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus ca primar a fost transformarea Sectorului 3 într-un loc prietenos și atractiv. În acești doi ani am plantat peste 8.000 de copaci în sector, inițiativă care ne-a adus și premiul de Cel mai verde sector al Bucureștiului acordat de revista Forbes. De asemenea, am reabilitat termic peste 300 de blocuri de locuințe din sector. Acest lucru înseamnă un consum mai mic de energie, dar și un pas important către regenerarea urbană. Am încredere în relația istorică pe care o avem cu Franța și sunt convins că putem învăța din exemplul francez cum să facem orașele din România mai atractive și mai plăcute pentru locuitorii lor, a declarat Robert Sorin Negoiță, primar al Sectorului 3 și vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România.

Alături de Robert Sorin Negoiță, la eveniment au mai participat Excelența Sa François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, Cezar-Radu Soare, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dar și profesori universitari, reprezentanți ai autorităților publice locale și directori de companii.

Evenimentul Mieux Vivre en Ville: soluții franceze pentru dezvoltarea durabilă a orașelor” și-a propus să prezinte companiilor franceze proiectele existente și principalele axe de dezvoltare în București, în Cluj-Napoca și în principalele orașe din România.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)