Conferinta BNR

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert  Negoiţă, a participat  la conferinţa cu tema “Plata cu cardul – o soluţie modernă pentru eficientizarea sectorului public – ediţia a II-a”, organizată de Visa în parteneriat cu Banca Naţională a României.

Primăria Sectorului 3 a acordat o importanţă prioritară îmbunătăţirii relaţiei cu cetăţenii, iar din anul 2012, odată cu lansarea platformei ghiseul.ro, şi până în acest an este administraţia locală cu cel mai mare număr de plătitori de taxe şi impozite locale prin sistemul electronic. În august 2013, Primăria Sectorului 3 a început o campanie de informare şi promovare a plăţii taxelor şi impozitelor prin ghiseul.ro. La începutul acestei campanii erau înregistrate în sistem 5000 de persoane, iar în perioada 1 august-31 decembrie 2013 au fost activate 10.000 de conturi. În prezent un număr de 5823 de contribuabili au efectuat plăţi electronice.

Suntem conştienţi cu toţii de avantajele enorme pe care le oferă tranzacţiile on-line. Pentru noi, ca primărie, avantaje înseamnă mai puţini angajaţi, un control mai bun, un necesar de spaţiu mai mic, precum şi confortul pentru cetăţean. Nu este un demers uşor, iar noi la Sectorul 3 am parcurs nişte etape importante în implementarea sistemului ghiseul.ro”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

Campania de promovare a plăţilor impozitelor locale pe platforma www.ghiseul.ro a fost derulată în colaborare cu Primăria Sectorului 3, aceasta fiind dată drept exemplu de bune practici pentru stimularea plăţilor online cu cardul.

Alături de primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, la eveniment au participat Gyorgy Attila, Secretar de stat, Ministerul Finanţelor Publice, Diana Voicu, Secretar de stat Ministerul Societăţii Informaţionale, Cătălin Creţu, director regional România & Croaţia Visa Europe, Delia Popescu, preşedinte Agenţia pentru Agenda Digitală a României.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)