IMG_6385

Publicat la .

Primarul Robert Sorin Negoiță și vicepremierul Liviu Dragnea au semnat astăzi, 24 mai, primul contract cu finanţare europeană pe regiunea Bucureşti – Ilfov în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013 Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere Domeniul de intervenţie 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuințe.

„Vreau, înainte de orice, să îi mulțumesc vicepremierului Liviu Dragnea, care ne-a sprijinit încă de la început în accesarea acestui program. Este primul contract de reabilitare termică pe fonduri europene care este semnat pe regiunea București – Ilfov și sunt mândru că suntem singura primărie din regiunecare a reușit să acceseze acest program. Sectorul 3 este sectorul cu cele mai multe blocuri din București, aproximativ 3.000. În acești doi ani de mandat am devenit campioni la capitolul reabilitării termice și îmi doresc să rămânem așa. De asemenea, vreau să devenim fruntași și la atragerea de fonduri europeneʺ, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

„Este un eveniment important. Această măsură nu a fost disponibilă până anul trecut. Este o documentație care nu se elaborează ușor, însă abia de acum încolo începe partea mai grea. Este nevoie de multă seriozitate în executarea lucrărilor. Avantajele reabilitării termice sunt evidente. Dincolo de faptul că blocurile vor arăta mult mai bine, vom reduce consumul de energie termică. Sper ca în perioada următoare și celelalte primării de sector din București să se înscrie în acest programʺ, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Valoarea totală a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 – Eficienţa energetică 3 EE3ʺ este de 40.402.482,84 lei, din care asistență nerambursabilă este de 23.015.901,66, finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat. Contribuția proprie a Consiliului Local al Sectorului 3 este de 17.386.581,18 lei.

Obiectivele proiectului „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 – Eficienţa energetică 3 EE3ʺ sunt:

1. Îmbunătățirea condițiilor de confort interior al locatarilor celor zece blocuri de locuințe prin lucrări de intervenţie asupra anvelopei blocului și lucrări de reabilitare a sistemului de sistemului de încălzire;

2. Reducerea consumului de energie cu 40% prin execuţia lucrărilor de intervenție asupra blocurilor de locuințe;

3. Reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră;

4. Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie;

Blocurile de locuințe incluse în proiect sunt:

 • Blocul X4 – B-dul Theodor Pallady Nr. 5;
 • Blocul U6 – B-dul 1 Decembrie 1918 Nr. 25;
 • Blocul 8 – Strada Gura Ialomitei Nr.7;
 • Blocul L13 – Str. Tina Petre, Nr. 1;
 • Blocul N12-N13 – Aleea Barajul Sadului, Nr. 3-5;
 • Blocul 10 – Str. Spiridon Matei, Nr. 3;
 • Blocul 25 – Str. Ion Țuculescu, Nr. 34;
 • Blocul M12 – Str. Jean Steriadi, Nr. 42-44;
 • Blocul M36 – Str. Liviu Rebreanu, Nr. 29;
 • Blocul W1 – B-Dul Nicolae Grigorescu, Nr. 2.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

 • (will not be published)