p1012940_07890500

Publicat la .

Primăria Sectorului 3 intenționează să achiziționeze Hala Republica, situată pe Bulevardul Basarabia nr. 256, cu scopul de a dezvolta un parc științific în sector. Costurile inițiale pentru cumpărarea proprietății, care cuprinde în total 60.000 de metri pătrați, precum și clădiri aflate în patrimoniul național, se ridică la aproximativ două milioane de euro (plus TVA).

Primarul Sectorului 3 a încheiat, încă de anul trecut, parteneriate de colaborare cu principalele universități din București, unul dintre obiectivele principale ale colaborării fiind realizarea unui parc științific în Sectorul 3.

Conform studiului de oportunitate, realizarea acestui proiect va conduce la formarea unui nou pol urban de dezvoltare într-un sector care, în prezent, nu deține decât un singur pol urban de dezvoltare, în zona Centrului Istoric. Realizarea unui nou pol urban major va avea un impact semnificativ în crearea de locuri de muncă, creșterea calității vieții comunității, creșterea nivelului educațional în comunitate, atragerea unui segment de populație bine pregătit profesional, asigurarea spațiului fizic pentru muncă, locuire, petrecerea timpului liber și furnizarea de servicii.

Proiectul este, de asemenea, necesar întrucât ponderea persoanelor angajate în activități, precum învățământ, sănătate, activități profesionale științifice și tehnice, informații și telecomunicații – unde nivelul de salarizare este către limita superioară – este mult mai redusă comparativ cu ponderea numărului de angajați în totalul populației angajate de la nivelul Bucureștiului.

Primăria Sectorului 3 intenționează să aleagă varianta de proiect care se înscrie ca obiectiv, cât mai exact, în Planul de Dezvoltare Regională, astfel încât să poată fi accesate din alocările Uniunii Europene. Acest proiect va permite Primăriei Sectorului 3 să reabiliteze și să protejeze toate clădirile de patrimoniu, unele monumente de arhitectură de interes național, care vor fi achiziționate.

 

Comentarii

comentarii

Un raspuns la “Hala Republica va fi transformata in parc stiintific”

Lasa un comentariu

  • (will not be published)