clubul seniorilor (1)

Publicat la .

Persoanele în vârstă din sectorul 3 au la dispoziţie un club dedicat lor. Primăria Sectorului 3 a amenajat un centru prin care îşi dorește să vină în sprijinul persoanelor de vârsta a treia prin creșterea confortului psihic, implicarea în activități ce au caracter recreativ şi sociocultural, precum şi prin dezvoltarea unei atitudini de întrajutorare.

Clubul Seniorilor, aflat pe Aleea Râmnicu Sărat nr. 1, permite, începând cu data de 20 mai, accesul gratuit al tuturor vârstnicilor din comunitatea sectorului 3 care au împlinit vârsta legală de pensionare, dar şi persoanelor pensionate în condițiile legii. Clubul oferă o gamă variată de servicii: consiliere juridică, consiliere psihosocială individuală şi de grup în vederea resocializării şi reactivării vârstnicilor care prezintă risc de tulburări psihoemoţionale, marginalizare/autoexcludere socială, servicii comunitare şi asistență în rezolvarea problemelor administrative, consiliere socială. Serviciile de asistenţă psihosocială includ consilierea psihologică, medierea conflictelor familiale, medierea relaţiilor cu persoane din comunitate şi facilitarea accesului la serviciile oferite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Terapie prin muzică  şi ateliere recreaţionale

Pentru membrii Clubului Seniorilor vor fi organizate mai multe tipuri de activităţi: jocuri de societate (şah, table, cărţi, rummy), evenimente care să faciliteze accesul la informaţii pe teme religioase, culturale, de sănătate sau alte subiecte de interes pentru membrii clubului. Timpul liber va fi mult mai plăcut pentru că în cadrul clubului seniorii vor putea participa la activități de artterapie, muzicoterapie, sporturi adaptate vârstei, programe de ergoterapie, respectiv terapie prin mişcare (atelier de lucru manual, pictură, ceramică, confecționare de obiecte decorative, tricotat), constând în activități adaptate nivelului de vârstă, dar şi capacităților psihofizice specifice vârstei a treia. De asemenea, persoanele în vârstă pot participa la programe de stimulare mentală care să prevină apariţia deteriorărilor mentale specifice vârstei înaintate.

Patru săli complet utilate

Clubul pune la dispoziție un spațiu format din patru săli plus dependințe, utilate şi accesorizate în funcție de destinație. La parterul imobilului se află o sală utilată cu aparate specifice activităților de gimnastică şi kinetoterapie. Tot la parter se regăsește o sală în care vor fi organizate evenimente, iar membrii clubului pot participa la mese festive. La etaj se află o sală destinată jocurilor de societate, dotată cu mese speciale de joc şi o sala de lectură. Capacitatea Clubului Seniorilor este de aproximativ 50 de persoane, însă numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare având în vedere că prezenţa acestora este fluctuantă.

Comentarii

comentarii

4 raspunsuri la “Clubul Seniorilor, un loc special dedicat vârstnicilor din sectorul 3”

  • admin

   Buna ziua, Clubul Seniorilor este situat în aleea Râmnicu Sărat nr. 1 A şi funcţionează zilnic, între orele 8.00 şi 16.30.

   Raspunde
 1. Victoria Ocheseanu

  Minunata initiativa!
  Exista un singur club pentru tot sectorul?
  Poate fi unul si …langa primarie,respectiv in apropiere?
  Ne-ar fi util si ne-am bucura!
  Multumesc!

  Raspunde

Lasa un comentariu

 • (will not be published)