Semnare protocol UTM

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, rectorul Universităţii Titu Maiorescu, prof. univ. dr. Smaranda Angheni, și președintele Consiliului de Administrație al UTM, prof. univ. dr. Iosif  Urs, au semnat astăzi un protocol de colaborare între instituțiile pe care le conduc, în vederea iniţierii şi sprijinirii unor proiecte educaţionale și culturale comune.

Ne dorim să avem o relație cât mai bună cu instituțiile importante din Sectorul 3. Am încheiat protocoale cu universitățile de stat și acum ne extindem și în partea universităților private, deoarece considerăm că sunt la fel de importante. Am indentificat o multitudine de oportunități de colaborare. Unul dintre cele mai importante proiecte ar fi identificarea, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3, a persoanelor cu venituri mici cărora să le oferim un pachet de servicii de stomatologie”, a declarat Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3.

În urma semnării acestui protocol, Primăria Sectorului 3 va colabora cu Universitatea Titu Maiorescu în vederea organizării unor manifestări educaţionale şi cultural-ştiinţifice.Totodată, Primăria Sectorului 3 va permite practica studenților în departamentele administrației locale și are disponibilitatea de a promova proiecte comune.

Doresc să-mi exprim bucuria pentru acest parteneriat public-privat, chiar dacă nu ne încadrăm strict în domeniul afacerilor.Universitatea Titu Maiorescu are toate specializările în domeniul medical, în așa fel încât pe acest domeniu putem avea o colaborare deosebit de bună. De asemenea, Universitatea Titu Maiorescu pune la dispoziție aproape toate specializările posibile unui învățământ superior, ceea ce o situează printre universitățile de top din București. Suntem mândri de acest parteneriat și sperăm ca acesta să-și atingă scopul”, a declarat rectorul Universităţii Titu Maiorescu, Smaranda Angheni.

Alături de primarul Robert Sorin Negoiţă, la semnarea acestui protocol au mai participat Constantin Mitache – city managerul Primăriei Sectorului 3, precum şi alţi reprezentanţi sau directori din cadrul celor două instituţii partenere.

Universitatea Titu Maiorescu acordă asistenţă didactică pentru proiectul “Şcoala Vocaţională” prin identificarea de aptitudini şi talente pentru elevii din învăţământul secundar şi îndrumarea acestora către învăţământul superior. De asemenea, va sprijini cadrele didactice în vederea dezvoltării de proiecte educaţionale şi realizării de activităţi extracurriculare (domeniile sănătate, științe exacte, juridice, economice, sociale și politice, informatică și psihologie).

Până în prezent Primăria Sectorului 3 a semnat acorduri-cadru cu următoarele universităţi: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice București, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” și Universitatea Naţională de Arte.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)