8 after-school-uri noi

 

În incinta mai multor şcoli din Sectorul 3 vor fi construite opt clădiri multifuncţionale, de tip centru de zi şi after-school, având un regim de înălţime P+1E+M cu o capacitate de 100-150 de locuri în fiecare unitate de învăţământ. Activitatea de after school se va realiza la etaj unde este prevăzut un oficiu de catering cu o sală de mese adiacentă şi o sală de jocuri. La mansardă vor fi spaţii de odihnă, jocuri şi TV. Centrele de zi şi after-school vor fi destinate numai copiilor din Sectorul 3.

 

Sediu nou pentru Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 3

 

Acesta va fi construit pe un teren din domeniul public, de 1405 mp, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu. Construirea acestui nou imobil-multifuncțional destinat DITL Sector 3 este necesară având în vedere că, în prezent spațiile de lucru sunt improprii unei instituții publice. Lucrările vor asigura condiții tehnice necesare desfășurării activității personalului DITL Sector 3, în folosul cetățenilor, contribuid astfel, la consolidarea bugetului local și la creșterea calității serviciilor publice oferite. Investiția se va derula în perioada ianuarie 2013 – mai 2014. Valoarea investiției (inclusiv TVA) este de 5.045.136 Euro.

 

Parcaj acoperit și zonă de agrement

 

Pe strada Panait Cerna, va fi construit şi amenajat un complex cu dublă funcționalitate: o parcare auto și un parc suspendat. Construcția va fi ridicată în zona delimitată de blocurile M7-M14. Parcarea auto, împărţită pe trei tronsoane, va avea o capacitate de 395 de locuri. Noul parcaj va rezolva problema locurilor de parcare, identificată în zona care se învecinează cu strada Panait Cerna. Deasupra parcării auto va fi amenajat un parc cu suprafața de 4381mp. Locuitorii vor beneficia atât de spații verzi, cât și de locuri de joacă pentru copii. Durata în care se va realiza această investiţie va fi de nouă luni de la data atribuirii contractului. Valoarea totală va fi de 4,6 milioane de euro.

 

Parcaj subteran în parcul Titan

 

Acesta va fi amenajat în incinta Parcului Titan şi va avea o capacitate de 1.000-1.200 de locuri, pe trei niveluri. Lucrările de amenajare a parcării subterane sunt programate să înceapă în acest an şi se va realiza în circa 12 luni. Noua construcţie se va întinde pe o suprafaţă de 6.350 metri pătraţi. Valoarea investiţiei este de aproximativ 38 milioane de lei.

 

Reabilitare termica și mansardare creșe

 

Creşa Titan II va fi consolidată, reabilitată termic şi mansardată, fapt care va permite înființarea a încă șapte grupe de 15 copii fiecare. Valoarea totală a investiției este de 6.431.417 lei. De asemenea, Creşa nr. 32, situată pe Aleea Prevederii nr.6, va fi reabilitată termic. Valoarea totală a investiției este 353.054 lei.