“In anul 2012, cand am inceput amplul proces de regenerare urbana, care continua si acum in Sectorul 3, am luat in calcul tendinta europeana de extindere a spatiului verde din marile orase, in compensatie cu poluarea in continua crestere. In primul rand ne-am concentrat pe ingrijirea suprafetelor verzi deja existente, apoi am cautat zone a caror reconvertire in minigradini urbane sa nu afecteze in niciun fel aspectul si functionalitatea orasului.
Am amenajat jardinierele de pe marginea si din zona centrala a carosabilului, am transformat rondurile rutiere in miniparcuri si am plantat copaci oriunde terenul le-a permis dezvoltarea corespunzatoare. Pentru ca spatiile amenajate sa se mentina verzi in cea mai mare parte a anului, am gandit un sistem de aspersie cu apa adusa din lacul IOR, astfel incat costurile sa nu impovareze bugetul local si asa mic.
Dar cea mai mare provocare pentru noi a fost sa facem din linia de tramvai de pe Calea Vitan un covor verde, la fel ca in marile orase ale Europei. Practic, am inlocuit pamantul si pietrele de pe linia de tramvai cu 6.000 de metri patrati de gazon, schimband total aspectul zonei.” explica primarul Robert Negoita, la finalul primului mandat, cum a reusit sa transforme Sectorul 3 in Sectorul Verde.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)