Publicat la .

Importanţa pe care Primăria Sectorului 3 o acordă spaţiilor verzi de pe raza zonei
administrative a adus acesteia “Premiul special pentru cel mai verde sector din Bucureşti” în cadrul galei “Best Cities Awards”, organizată de revista „Forbes” România.
În primul an de mandat au fost amenajate 148 de miniparcuri, care vin în completarea marilor parcuri din Sectorul 3, pe care ne preocupăm să le întreţinem şi să le modernizăm în continuare, deoarece ştim că regenerarea urbană este cea care creşte standardul de viaţă.
La sfârşitul anului trecut am reușit să creștem suprafaţa de spaţiu verde/cap de locuitor de pe raza Sectorului 3 până la indicatorul de 26 mp/locuitor, standard ce este impus de programele europene de mediu şi este monitorizat de instituţiile de mediu abilitate la nivelul Capitalei şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Pentru reducerea nivelului de poluare, dar şi pentru îmbunătăţirea aspectului sectorului, în cursul anului 2013 au fost plantaţi aproximativ 8.000 de platani în special pe bulevardele cele mai intens circulate: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, B-dul Unirii, Baba Novac, Câmpia Libertăţii, Trapezului, Nerva Traian şi Octavian Goga. Motivele care au condus la alegerea acestui tip de copac sunt: rezistenţa platanului la ger, longevitate crescută şi rezistenţă la poluare.
Primăria Sectorului 3 îşi propune să continue proiectele cu privire la dezvoltarea spaţiilor verzi şi în 2014. Printre obiectivele acestui an se numără amenajarea a încă 150 de miniparcuri, completarea locurilor de joacă cu tartan turnat, amenajareadiafragmelor la grădinile blocurilor, amenajarea Bulevardului Unirii, plantarea de platani în întreg sectorul şi dezvoltarea sistemului de aspersie pe o suprafaţă cât mai mare a spaţiilor verzi din sector.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)