edu-bun

Publicat la .

Romania – tara in care milioane de oameni traiesc din ajutorul primit de la stat.
Romania – tara cu cea mai mare rata de analfabetism din Europa de Est.
Romania – tara in care oamenii nu trec cu anii pe la medic si se trateaza dupa cum le spune internetul.
Sunt realitati ale anului 2015, demonstrate cu cifre de catre specialisti.
Realitati pe care nu le putem schimba peste noapte, fara un plan pe termen lung.
Realitati pe care nu le poate schimba o singura persoana. Dar eu mi-am propus sa incerc! Solutia pe care am propus-o, in Sectorul 3, este investitia in EDUCATIE!
Burse duble pentru liceeni
Tinerii care invata la scolile din Sectorul 3 primesc cele mai mari burse din Bucuresti. Si avem cei mai multi bursieri – aproape zece mii! Fie ca sunt copii care invata foarte bine la scoala sau au castigat competitii sportive, fie ca sunt cazuri sociale, bursierilor din Sectorul 3 le-am rezervat in total, in anul 2015, zece milioane de lei din bugetul local. Cam tot atatia bani am alocat, pentru incurajarea performantei la invatatura, in fiecare an de cand sunt eu primar. Prin comparatie, cand mi-am inceput mandatul, suma care ajungea la copii era de doua milioane de lei – adica de 5 ori mai mica. De altfel, sunt primarii, in Bucuresti, care nu aloca niciun leu pentru burse!
Incepand cu anul scolar 2015-1016, bursele se vor dubla pentru liceenii care locuiesc in Sectorul 3. Asadar, elevii performanti la invatatura si ai caror parinti platesc taxele in Sectorul 3 vor primi, in loc de 100 de lei pe luna, 200 de lei! Am dat aceasta veste buna la Targul de oferta educationala a Sectorului 3, deschis intre 6 si 8 aprilie la Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5.
Tu la ce liceu vei invata?
Peste 2300 de elevi de clasa a opta au venit la targ in cele trei zile in care liceele si-au prezentat oferta educationala. In total, in Sectorul 3 avem 14 licee – din ce in ce mai bune, cu profesori care au reusit sa mentina constant interesul tinerilor pentru scoala. Le multumesc pentru acest lucru!
Elevi, profesori, parinti si administratie publica… am dovedit ca facem echipa buna cand vine vorba de incurajarea performantei in invatamant! „Nu doresc sa ma implic in competitia dintre sectoare, dar insist sa spun ca daca exemplul Sectorului 3 in ceea ce priveste cooperarea dintre autoritatile locale si scoala va fi generalizat, sistemul educational va fi la un alt nivel. Apreciez in mod deosebit sprijinul pe care Primaria Sectorului 3 il acorda scolilor din sector.”, a subliniat Sorin Mihai Cimpeanu, ministrul Educatiei, prezent si el la Targul de oferta educationala.
Liceele din Sectorul 3, scoli ca in Germania!
Mi-am asumat ca pana la sfarsitul anului 2015 sa reusesc sa reabilitez si sa dotez cu tehnica de ultima generatie toate scolile din Sectorul 3. Mi-am propus sa avem scoli ca in Germania! De conditiile moderne de studiu vreau sa beneficieze si liceenii, asa ca reabilitarea institutiilor de invatamant este in plin proces.
La finalul lucrarilor, cladirile liceelor vor fi complet reabilitate termic, iar reteaua de incalzire si cea electrica vor fi si ele reparate sau chiar schimbate integral, acolo unde este nevoie. In proiectul de modernizare a unitatilor de invatamant a fost inclusa si refacerea rampelor exterioare de acces pentru persoanele cu dizabilitati.
In clase, mobilierul, usile si parchetul sunt inlocuite sau doar reparate, daca gradul de uzura ne permite acest lucru. In plus, tablele cu creta sunt inlocuite definitv cu unele mai mari, multifunctionale si deloc nocive (elevii si profesorii nu vor mai inspira praf de creta).
Dar cel mai important pas catre sitemul educational la nivel european, pe care ni-l dorim, sunt laptopurile, videoproiectoarele si sistemele de sonorizare performante montate in fiecare clasa. Orele de curs vor deveni astfel mai interactive, iar elevii mai receptivi.
Robert Negoita intalnire profesori Liceul Alexandru Ioan Cuza_MAC (1)
Ca tot mai multi tineri pleaca in strainatate ca sa faca facultatea, este o realitate cu care ne-am obisnuit deja. Ingrijorator este insa ca sunt parinti – si nu putini! – care aleg sa isi trimita copiii la scoli din alte tari inclusiv la liceu. Asa ajungem sa vorbim in Romania, din ce in ce mai des, despre “exodul creierelor”.
Atat cat pot face la nivelul meu, al primarului de sector, pentru a stopa acest fenomen care influenteaza decisiv viitorul tarii noastre, voi face! Voi urma sfatul pe care o eleva de liceu mi l-a transmis, scris pe un biletel, la Targul de oferta educationala din acest an.
“Arata-ti cunostintele adunate in mintea ta pe tot parcursul anilor si vei reusi!
11130362_10205662495794625_674187456_n

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)