Conferinta de presa AMR

Publicat la .

Primarul Robert Sorin Negoiță a participat astăzi, 9 martie, la o conferinţă de presă care a avut ca temă poziţia Asociației Municipiilor din România (AMR) în legătură cu modificările aduse Codului Fiscal.

Alături de Robert Sorin Negoiţă – vicepreşedinte AMR, la eveniment au participat Ilie Gavril Bolojan – preşedinte executiv AMR, primar al Municipiului Oradea, şi Aurel Gabriel Simionescu – secretar general AMR.

Potrivit AMR, este oportună regândirea politicii de taxe şi impozite locale. Astfel, noile prevederi ar permite autorităţilor publice locale să stabilească politici fiscale adaptate situaţiei fiecărei localităţi.

În cadrul conferinţei, a fost prezentată şi poziţia AMR-ului privind impozitarea clădirilor după destinaţie, respectiv clădiri pentru locuit (rezidenţiale) şi clădiri utilizate în alte scopuri decât locuinţe (nerezidenţiale).

De asemenea, s-a discutat despre măsura impozitării suplimentare de până la 5 ori din valoarea impozitului pentru clădiri şi terenuri neîngrijite sau abandonate din intravilanul localităţilor. S-a propus ca intrarea în vigoare a posibilităţii de supraimpozitare suplimentară să se facă de la data de 1.01.2016. Totodată, se doreşte instituirea unor taxe speciale locale, de exemplu posibilitatea de a impune taxe speciale pentru vânzarea de alcool pe timpul nopţii şi pentru funcţionarea localurilor cu jocuri de noroc.

„Referitor la reglementarea pe proprietăţi, ne dorim să putem aplica mai repede acea prevedere care ne lasă să supraimpozităm clădiri şi terenuri abandonate. Este un aspect care ne afectează foarte mult şi vrem să facem o propunere pentru modificarea legislaţiei, astfel încât să putem interveni mai mult pe proprietăţile private. De exemplu, avem o problemă cu acei proprietari care acumulează deşeuri pe suprafeţele deţinute. Aceste probleme nu sunt doar de aspect şi de confort, ci afectează foarte mult sănătatea comunităţii în care trăim. De asemenea, ne dorim să intervenim pentru impozitarea terenurilor cu potenţial de dezvoltare, precum şi pentru instituirea unor taxe speciale aplicate celor care vând alcool pe timpul nopţii. Noi vrea ca în viitorul Cod Fiscal să ni se permită astfel de taxe prohibitive”, a declarat Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)