Publicat la .

Una din priorităţile Primarului Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, este deschiderea administraţiei locale către Europa care să ducă la obţinerea unor efecte pozitive directe asupra locuitorilor Sectorului 3.

În luna mai 2013, Robert Sorin Negoiţă a primit vizita unei delegaţii germane, alcătuită din managerul districtului Hamburg-Eimsbüttel, dl Torsten Sevecke, şi consulul onorific al României în Germania de Nord, dl Klaus Rainer Kirchhoff. Întâlnirea a avut mai multe obiective, printre care și creşterea investiţiilor germane în Sectorul 3.

Deschiderea internaţională a început cu Germania întrucât această ţară este unul din principalii parteneri economici şi culturali ai României. Primarul Sectorului 3 şi cei doi oficiali germani au convenit să sprijine împreună realizarea, la Şcoala nr.195, a unor clase cu predare integrală în limba germană. Primăria a ales această şcoală pentru că este una dintre cele mai bune şcoli nu doar din sector, ci şi din ţară. În cadrul proiectului, profesorii din România vor putea merge la stagii de pregătire în Germania, iar profesori din Germania vor putea veni să predea la şcoala din Sectorul 3.

Va fi iniţiat, de asemenea, şi un schimb între elevii români şi germani, astfel încât primii să poată merge în excursii în Germania, iar ultimii să vină în vizită în România.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)