IMG_5721

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, a participat astăzi, 27 februarie, la inaugurarea unei clinici veterinare, situată pe str. Energeticienilor nr. 100, sector 3. Reprezentanții clinicii, sub îndrumarea medicului Rudolf Hofmann, vor oferi cetățenilor din Sectorul 3 servicii gratuite de sterilizare a animalelor de companie sau a celor de pe stradă, în baza unor programări. Clinica veterinară va fi deschisă non-stop.

„Noi colaborăm cu domnul doctor Rudolf Hofmann de multă vreme. Împreună am deschis un adăpost pentru câini încă din 2013. Astăzi, inaugurăm o clinică veterinară unde sunt trataţi câinii abandonaţi, cei pe care îi găsim pe stradă, prin diferite tratamente şi operaţii. Încercăm să sprijinim cum putem această iniţiativă şi îl felicit pe domnul doctor pentru tot ceea ce face. Un lucru important la această clinică este că oferă tratament de sterilizare gratuită atât pentru câinii cu stăpân, cât şi pentru cei abandonaţi. Este un demers foarte bun pe care îl susţin cu tot ce pot şi cred că este un exemplu pe care ar trebui să îl urmeze şi alţii”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

„Iniţial, cu ajutorul domnului primar, am făcut un adăpost în Sectorul 3. Lucrând un an cu câinii de pe stradă ne-am dat seama că foarte mulţi sunt în suferinţă. Suntem iubitori de animale şi ne-am gândit să înfiinţăm un serviciu de urgenţă pentru animale. Poate cu timpul oamenii care vor vedea câini în suferinţă se vor obişnui să ne sune. Mai departe noi mergem cu o ambulanţă, ridicăm câinele respectiv şi îl aducem în clinică. Susţinerea financiară o avem de la parteneri din străinătate, însă dorim ca pe viitor să avem un sprijin şi în români”, a declarat medicul Rudolf Hofmann, directorul clinicii veterinare.

La acest eveniment au participat și reprezentanţi din partea unor organizaţii internaţionale de protecţie a animalelor precum Kristin Sundby – International Dog Rescue Norvegia, Sigrid Kapetsh, Lori Kalef și Meredith Ayanp – R.S.P.C.A. (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) International USA, Julia Wasbeder – Organizaţia Europeană pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului E.T.N. Germania, Claudia Buttenhoff Duffy – jurnalist din Germania, realizator de filme documentare, dar şi Bettina Jung – Partidul Popular pentru Bunăstarea Animalelor, membră a organizației „Mape of Hope”.

IMG_5772Reamintim faptul că Primăria Sectorului 3 a amenajat, în 2013, un adăpost pentru câinii comunitari în colaborare cu Asociația Dog Rescue, ai cărei reprezentanți au inaugurat astăzi clinica Turbo Pet.

Asociaţia Dog Rescue România este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2013 de Rudolf Hofmann. Pe parcursul unui an și jumătate de activitate, Dog Rescue România a adăpostit peste 920 de animale, a adoptat peste 750 de animale şi a oferit tratamente de sterilizare unui număr de peste 1300 de animale. De asemenea, asociaţia a organizat prima ediţie a festivalului Animal Fest, la care au participat peste 4000 de vizitatori.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)