functionari publici

Publicat la .

Dupa o greva de avertisment de o jumatate de ora, pe 20 februarie, functionarii publici ameninta cu declansarea grevei generale, la inceputul lunii aprilie.

Salariile pe 2015 ale bugetarilor din administratia locala au fost înghetate, prin ordonanta de urgenta nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. In plus, a fost interzisa acordarea tichetelor de masa, cadou si a voucherelor de vacanta, precum si a oricaror premii, prime sau bonificatii. Astfel, veniturile salariatilor din administratia publica locala au fost mentinute la acelasi nivel cu cel din decembrie 2014, in contextul in care aproape toate categoriile de personal bugetar (sanatate, asistenta sociala, aparare, invatamant) au beneficiat de createri salariale si imbunatatiri ale conditiilor de munca.

Printre cei peste 29 000 de functionari din primariile si consiliile judetene din tara, care au intrat in greva de avertisment, au fost si colegii mei de la Primaria Sector 3. Nu ma bucura nici pe departe acest lucru, dar ii sustin! Inteleg perfect ca e greu sa stii, de exemplu, ca ai responsabilitatea gestionarii unor sume imense din fonduri europene, cand tu castigi mai putin de 2000 de lei pe luna.

Stiti cati dintre colegii mei din Primarie au salarii mai mici de 1000 de lei? Cum putem pretinde ca acesti oameni sa fie motivati, sa fie fericiti si sa nu fie tentati sa primeasca o ciocolata sau un pachet cu cafea? Nu-i voi tolera niciodata pe cei care, pusi in functii cheie, refuza pur si simplu sa isi faca treaba pana cand nu primesc bani in plic! Dar cum ramane cu cei care muncesc cinstit, dar pe un salariu care cu care abia supravietuiesc de la o luna la alta?

Imi doresc si eu conditii mai bune de munca pentru functionarii publici, pentru colegii mei! De aceea am apelat la Bernd Pfeiffer, consultant german pe probleme administrative. Primaria nu poate mari salariile, dar poate contribui la o reforma radicala in sistemul functionarilor publici. Cum? Am explicat, impreuna cu Bernd Pfeiffer, la Ora de Stiri, pe TVR 2.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)