Publicat la .

Primarul Robert Sorin Negoiţă și Bernd Pfeiffer, consultant pe probleme de eficientizare organizaţională în Germania, au participat astăzi, 18 februarie, la o conferinţă de presă organizată la Centrul Cultural Casa Artelor.

Vizita oficialului german a avut ca scop evaluarea rezultatelor pe care o serie de colaborări anterioare le-au avut, precum şi a impactului pe care demersul de relocare a Primăriei Sectorului 3 îl va avea asupra actului administrativ.

„Obiectivul nostru este de a face o administraţie cât mai performantă, tocmai de aceea de doi ani avem o relaţie de colaborare cu administraţia din Hamburg. Deja lucrăm pentru a îmbunătăţi administraţia din Sectorul 3, pentru ca modul de lucru al instituţiei să fie cât mai transparent şi în vederea perfecţionării a tot ceea ce înseamnă direcţia de relaţii cu publicul. Sperăm că în cel mai scurt timp să ajungem la nivelul administraţiei din Germania. De asemenea, am început modernizarea şcolilor după modelul german. Ne dorim ca Primăria Sectorului 3 să funcţioneze începând de la vară în clădirea pe care tocmai o reabilităm în zona Dristor. Este o clădire care trebuia renovată, fiind mult mai încăpătoare şi mai accesibilă decât clădirea în care îşi desfăşoară activitatea primăria în prezent”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

„Aşa cum a spus şi domnul primar, sunt pentru a treia oară în Bucureşti, aceasta arată că proiectul nostru continuă .Trebuie să spun cu plăcere că administraţia Sectorului 3 a dat dovadă de o flexibilitate considerabilă şi a reuşit să asimileze sfaturile noastre în timp record. Sunt sigur că acest ritm va continua şi sper ca mediul politic să poată permite şi o continuitate, pentru ca administraţia locală să devină din ce în ce mai apropiată de modelul european, a declarat Bernd Pfeiffer, consultant pe eficientizare organizațională.

Colaborarea între Primăria Sectorului 3 București şi districtul Eimsbüttel din Hamburg a început în urmă cu doi ani și are ca obiectiv desfăşurarea unui amplu proiect de modernizare şi eficientizare administrativă.

Prin această colaborare, Primăria Sectorului 3 îşi propune să aducă administraţia mai aproape de cetăţeni, în primul rând simplificând procedura birocratică prin eficientizarea fluxului de documente, iar în al doilea rând făcând procesul administrativ mai transparent şi eficient. Concret, se urmăreşte implementarea unei viziuni strategice mai ample care să vizeze implementarea unor standarde europene în administraţie.

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)