valsanesti before and after

Publicat la .

Pentru ca ani la rand locatarii blocului nr. 1 de pe strada Valsanesti nr. 68 au acumulat datorii catre firma de salubrizare, aceasta a decis sa nu le mai ridice gunoiul, asa ca zona a devenit un adevarat focar de infectie! Oamenii au aruncat gunoiul unde au putut, adica chiar langa blocul in care traiesc.
Inainte de 2012, in Sectorul 3 se platea taxa de gunoi. Iar regula spunea ca firma de salubrizare nu le va mai ridica gunoiul celor care au datorii la plata acestei taxe decat in momentul in care vor reusi sa plateasca la zi.
valsanesti colaj
Cand consilierii civici ai Primariei mi-au aratat fotografiile de pe Valsanesti, nu mi-a venit sa cred! Am rugat firma sa mearga imediat si sa stranga mizeria, foarte periculoasa pentru sanatatea oamenilor. Aproximativ 80 de metri cubi de gunoi au adunat din jurul blocului angajatii si utilajele.
Locatarii au inteles, dupa discutiile cu consilierii si reprezentantii firmei de salubrizare, ca este de datoria lor sa pastreze curatenia in jurul blocului si sper ca vor arunca gunoiul, de acum inainte, in cele doua pubele de mare capacitate montate acolo.
Din 2012, taxa de gunoi este zero in Sectorul 3, asa ca gunoiul se ridica neconditionat. Sper ca situatii ca cea de pe strada Valsanesti sa nu mai existe. Iar daca mai exista, trebuie sa intervenim imediat! Schimbarea de atitudine a cetatenilor nu se poate face altfel decat printr-un bun exemplu dat de autoritatea publica.

Comentarii

comentarii

6 raspunsuri la “Blocul dintre gunoaie”

 1. Paul

  Buna ziua,
  Va mulțumim pentru implicarea directa in programul de curățenie pe strada Brățării si Varasti .
  Sper ca acțiunea sa nu fie una doar de fațada ci una pe termen lung.
  E o zona cu potențial ce trebuie protejata.
  Eu chiar îmi doresc sa va țineți de cuvânt si sa RIDICATI UN SEDIU AL POLITIEI LOCALE PE STRADA BRATARII .
  VA ROG SA NU UITATI SI DE STRADA POSTASULUI COLT CU VARASTI UNDE ESTE UN AL LOC CE TREBUIE CURATAT .
  VA MULTUMESC.
  Daca va pot ajuta cu ceva?!

  Raspunde
 2. oprea marius

  de apreciat acest gest ,dar poate il repeta si in zona aleea codrii neamtului nr 5-7 .am trimis si citeva poze,din zona insalubra.este o zona plina de gunoaie si mizerii.iarna este suportabil mirosul dar vara nu se poate respira nu mai comentez estetica zonei.nu se stie a cui apartine spatiu .a primariei sec 3 sau teren privat n-e ingradit .as fi foarte recunoscator sa intervina primaria pt solutionarea problemei.

  Raspunde
 3. Rotaru Alina

  Buna ziua,
  Nu este singura situatie de acest gen din sectorul 3. Pe strada Maximilian Popper la nr 37 este aceeasi situatie doar ca nu locuitorii acelui imobil arunca gunoiul ci cei care au balcoane si geamuri care dau in curtea din spatele imobilului.
  Va rugam frumos daca se poate face ceva si aici am aprecia tare!
  Precizez ca s-a facut curatenie de catre locatari in mai multe randuri, insa acum au ramas majoritatea batrani si nu mai au resursele necesare, iar cei care arunca nu au fost amendati sau sanctionati altfel ca sa nu mai arunce!
  Va multumim anticipat!

  Raspunde

Lasa un comentariu

 • (will not be published)