Publicat la .

Bugetul Sectorului 3 a fost aprobat astăzi, 13 februarie, în ședința ordinară a Consiliului Local al Sectorului 3 cu 22 de voturi pentru, 4 voturi împotrivă, 2 abţineri şi o persoană care nu a votat. Reprezentanții Primăriei Sectorului 3 au definitivat proiectul bugetului Sectorului 3 pe anul 2015 în data de 28.01.2015, acesta fiind afișat la sediul instituției. În data de 29.01.2015 proiectul de buget a fost publicat și pe pe site-ul www.primarie3.ro. Proiectul bugetului Sectorului 3 a fost afișat în conformitate cu prevederile Legii 274/2006, privind finațele publice locale.

 „Doresc să mulțumesc consilierilor locali ai sectorului 3 pentru că au votat proiectul de buget pe anul 2015. Rămân fidel angajamentelor pe care mi le-am luat încă de la începutul acestui mandat. Principala țintă în acest an este să reușim să finalizăm de reabilitat cel puțin 200 din cele 300 de blocuri pe care am câștigat finanțare din fonduri europene. De asemenea, mi-am propus reabilitarea și modernizarea tuturor școlilor din sector, un alt proiect ambițios pe care doresc să-l duc la capăt în acest an. Evident, nu vom neglija nici celelalte aspecte care țin de buna administrare a sectorului”, a declarat primarul Robert Sorin Negoiță, prezent la ședința de consiliu.

Valoarea bugetului local pe anul 2015 este de 821.688.730 lei. Una dintre prioritățile pentru 2015 este procesul de reabilitare termică a blocurilor din sector, pentru care a fost alocată suma de 93.962.000 lei. O sumă importantă, respectiv 17.273.410 lei, este alocată pentru dotarea unităților de învățământ, creșteterea eficienței energetice, modernizarea acestora, precum și pentru demararea procesului de construcţie a 13 noi săli de sport din sectorul 3.

În acelaşi timp o prioritate a construcţiei bugetare a Primăriei Sectorului 3 este asistența socială pentru care a fost estimată suma de 71.769.000 lei, avându-se în vedere măsuri pentru reforma sistemului de protecție a copilului, susținerea sistemului de protecție a persoanelor aflate în perioada de risc social prin asigurarea resurselor financiare a persoanelor cu dizabilităţi, acordarea de abonamente RATB și Metrorex, asigurarea fondurilor pentru plata indemnizației de însoțitor pentru persoane cu handicap și handicap grav, acordarea de indemnizații, ajutoare de urgență, de încălzire și alte cheltuieli stabilite de legislația în vigoare.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)