Publicat la .

Primăria Sectorului 3 a depus o plângere împotriva Sulfinei Barbu, preşedinte al organizației PDL Sector 3, pentru săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, prevăzută la art. 268 din Codul Penal.

Motivul plângerii îl constituie sesizarea formulată de Sulfina Barbu, cu privire la faptul că de la Biroul Electoral al Sectorului 3 au fost mutate buletine de vot în clădirea anexă a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu”, unde li s-ar fi aplicat ștampila „VOTAT”, acestea fiind ulterior transportate la Școala nr. 82.

Dorim să menționăm că buletinele de vot, ştampilele de control şi ştampilele cu menţiunea „VOTAT” şi celelalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral se preiau de către prefect, împreună cu preşedintele biroului electoral al municipiului Bucureşti, pe bază de proces-verbal, şi se păstrează în încăperi speciale, încuiate şi sigilate, sub paza jandarmilor. Aceste materiale se distribuie, prin intermediul primarilor, preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, pe bază de proces-verbal, cel mai târziu cu două zile înaintea alegerilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a celorlalte acte normative care reglementează procesul electoral.

Această sesizare mincinoasă afectează în mod grav reputația persoanelor implicate în procesul de votare, a membrilor Biroului Electoral al Sectorului 3 și a Primăriei Sectorului 3, persoane care au ca atribuții distribuirea către birourile electorale ale secţiilor de votare a buletinele de vot, ştampilelor de control, ştampilelor cu menţiunea „VOTAT” şi a celorlalte materiale necesare procesului electoral.

Sesizarea depusă de Sulfina Barbu reprezintă un mijloc insidios prin care organele judiciare au fost determinate să efectueze investigații și să desfăşoare proceduri de verificare a veridicităţii susținerilor acesteia, ceea ce a presupus o risipă de timp, energie, personal şi resurse în instrumentarea unor fapte inexistente. Mai mult, Barbu Sulfina trebuia și putea să cunoască, prin intermediul reprezentantului ACL (PDL) în cadrul Biroului Electoral al Sectorului 3, faptul că buletinele de vot a căror dispariție a reclamat-o erau păzite la sediul Biroului Electoral al Sectorului 3 de Jandarmeria Română, fiind imposibilă sustragerea acestora

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)