site

Publicat la .

Primarul Sectorului 3 Robert Sorin Negoiţă și vicepremierul Liviu Dragnea au susţinut astăzi, 1 noiembrie, o conferinţă de presă pe tema proiectului „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 – Eficienţa energetică 2 EE2”. Proiectul face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013 Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere Domeniul de intervenţie 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe. Proiectul cuprinde un număr total de 10 blocuri, respectiv 648 de apartamente, valoarea totală a investiţiei fiind de 3.551.734,18 euro.

Proiectul de reabilitare prin fonduri europene a blocurilor din sectorul 3 este unul de suflet pentru mine. Un nivel ridicat de izolare termică este necesar atât din perspectiva mediului, dar mai ales din perspectiva facturii la caldură. Este un început, este primul contract semnat, care contine 10 blocuri, respectiv 650 de aprtamente. Este însă prima cerere dintre cele 16 ce sunt în analiză. Vreau să îi mulțumesc şi domnului vicepremier Liviu Dragnea, care este astăzi alături de noi şi care ne-a ajutat foarte mult”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

Am vrut să fiu astăzi aici pentru că Primăria Sectorului 3 este unul dintre cei mai eficienţi beneficiari ai programelor pe care le derulează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În afară de contractele pe care le-am semnat şi sunt deja în implementare, ţin să anunţ că aseara am aprobat şi ultimele cereri de la sectorul 3. Astfel, în total în sectorul 3 se vor reabilita termic peste 25.000 de apartamente. În ceea ce priveste ghidul pentru următorul exerciţiu financiar, acesta va fi mult simplificat şi sunt absolut convins că Primăria Sectorului 3 va fi printre primii beneficiari, pentru că au experienţă în acest sens. Totodată au fost aprobate cererile pentru finalizarea investiţiilor la 17 şcoli din sector. Vreau să remarc modul în care primăria sectorului 3 a înţeles modul de dezvoltare a acestui sector, care sunt principalele priorităţi ale acestui sector şi îi asigur în continuare de tot sprijinul ministerului”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Conferinţa de presă a fost urmată de o vizită de lucru la unul dintre blocurile incluse în program, unde Robert Sorin Negoiță și Liviu Dragnea au verificat modul în care se desfăşoară lucrările de reabilitare şi au purtat discuţii cu locatarii blocului.

„Aproximativ o mie de blocuri din sectorul 3 au beneficiat, beneficiază şi vor beneficia de reabilitare termică. Sectorul 3 este cel mai mare din Bucureşti şi cel mai urbanizat, şi dorim să schimbăm faţa acestuia şi prin reabilitarea termică. Termenul de finalizare a lucrărilor pentru blocul de faţă este de maxim patru luni, în funcţie de vreme. Aceasta este perioada în care se lucrează cel mai bine, pentru că temperatura de acum este ideală pentru ceea ce înseamnă construcţii”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

„În sectorul 3 avem un primar care investeşte în confortul cetăţenilor, în educaţie, precum şi în aspectul oraşului. Am garanţia că lucrările ce s-au desfăşurat şi se desfăsoară aici vor rezista pentru că sunt de calitate. Vreau să specific că domnul primar tocmai mi-a prezentat o şcoală din sector, şi anume Școala nr. 195. Este reabilitată şi dotată la cele mai înalte standarde şi doresc ca, pe viitor să o dau exemplu tuturor primarilor şi să o impun ca o şcoală model”, a mai precizat vicepremierul Liviu Dragnea.

Primăria Sectorului 3 a depus în anul 2014, 19 cereri de finanţare ce cuprind 300 de blocuri, valoarea investiţiei fiind de 128.275.415,80 euro.

Situaţia cererilor de finanţare depuse de Primăria Sectorului 3, pentru reabilitarea blocurilor prin fonduri europene, este următoarea:

 • au fost semnate contracte pentru 3 dintre cererile de finanţare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice (31 blocuri);
 • 8 cereri de finanţare (148 blocuri) sunt  în etapa de contractare;
 • proiectele cuprinse în 4 cereri de finanţare (86 blocuri) au fost declarate conforme, iar ultimele 4 cereri (35 blocuri) se află în etapa de evaluare.

Comentarii

comentarii

2 raspunsuri la “Robert Sorin Negoiţă și Liviu Dragnea au inspectat lucrările la blocurile înscrise în programul de reabilitare termică pe fonduri europene”

 1. Mihalcea Alexandrina

  Buna dimineata,
  Sunt administratorul blocului V13 din str.Odobesti nr.9, bloc in curs de reabilitare.Lucrarile au inceput pe data de 31 oct.2014. Proprietarii blocului au semnat un contract prin care se prevede plata a 20% din valoarea costurilor privind reabilitarea termica.D-l primar Negoita le-a spus, la ultima vizita ca nu vor plati nimic. Am vrea daca se poate o confirmare scrisa a celor afirmate de d-l primar.Asteptam raspuns.Multumesc in numele proprietarilor si al meu.

  Raspunde
  • admin

   Buna ziua,
   Conform contractului, proprietarii nu platesc nimic in primii 5 ani dupa anveloparea blocului – este o perioada de gratie. Apoi, in urmatorii 5 ani, cei 20% se platesc esalonat. Astfel, suma lunara de plata pe fiecare apartament in parte este infima. Oricum, se cauta in acest moment solutii pentru ca suma sa fie suportata de catre primarie. Trebuie doar sa avem rabdare.

   Raspunde

Lasa un comentariu

 • (will not be published)