Semnare-protocol

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, și Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Nicolae Jianu, au semnat astăzi un protocol de colaborare privind proiectul „Locuri de muncă pentru TINEri”.

Proiectul presupune integrarea tinerilor absolvenți și facilitarea accesului acestora la un loc de muncă în cadrul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Pentru numărul locurilor de muncă nou create, fiecare societate înscrisă în proiect va primi subvenție în cadrul schemei de ajutor de minimis „Locuri de muncă subvenționate”.

„Vreau să felicit Guvernul României pentru această iniţiativă de angajare a tinerilor absolvenţi. Vin din mediul privat şi ştiu foarte bine care sunt dificultăţile întâmpinate în acest domeniu, care sunt acţiunile necesare pentru a îmbunătăţi mediul de afaceri, dar şi procesul de angajare a tinerilor absolvenţi. Angajatorul are un beneficiu prin sprijinul financiar obţinut de la Guvern, iar angajatul la rândul lui are mai multe avantaje, printre care faptul că reuşeşte să se angajeze şi să dobândească experienţă. Primăria Sectorului 3 se alătură acestui proiect şi încurajează angajarea cât mai multor tineri absolvenţi din sectorul 3. Ne dorim să avem de asemenea o relaţie stânsă cu agenţii economici din sectorul 3, aşa încât să aducem şi sudul Capitalei la un grad de dezvoltare cât mai ridicat. Pentru că impactul cel mai mare îl are puterea exemplului, semnăm astăzi şi acorduri-cadru cu două firme din sectorul 3, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

„Ne aflăm astăzi într-un moment special, și anume semnarea unui acord de colaborare cu Primăria Sectorului 3, pentru un program al locurilor de muncă subvenționate. Se vor semna şi o serie de acorduri de colaborare cu firme din sectorul 3. Am avut o întâlnire preliminară cu aceste firme; mă bucur să văd că sunt antreprenori tineri, mă bucur să văd că unele firme au venit alături de absolvenții pe care i-au angajat sau urmează să îi angajeze. La nivel național, am pus la dispoziție din fonduri europene 40 de milioane de euro pentru susținerea a aproximativ 6500 de locuri de muncă subvenționate pentru absolvenții 2014. Este vorba atât de absolvenții cu studii medii, care vor primi o subvenție netă lunară de 900 de lei, pe o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni, cât şi de absolvenții de facultate care vor primi o subvenție netă de 1300 lei, subvenții la care se adaugă și contribuția angajatorului”, a declarat Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Nicolae Jianu.

Protocolul de colaborare privind proiectul „Locuri de muncă pentru TINEri” are ca obiectiv creșterea gradului de ocupare a tinerilor absolvenți și creșterea adaptabilității acestora la primul loc de muncă după absolvire. Acesta se integrează în obiectivele POSDRU 2007-2013 și vizează dezvoltarea capitalului uman.

Prin semnarea acestui protocol, Primăria Sectorului 3 va promova, atât în cadrul instituției, cât și la propriile evenimente, informații cu privire la proiect și va facilita admiterea tinerilor absolvenți pe piața locurilor de muncă din cadrul întreprinderilor din sectorul 3.

Până în prezent, Primăria Sectorului 3 a semnat acorduri-cadru cu următoarele universităţi: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Naţională de Arte, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea Naţională de Muzică şi Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)