poza

Publicat la .

Primăria Sectorului 3 a organizat prin Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, în perioada 21 septembrie-5 octombrie, prima ediţie a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Deschis de „Zilele Bucureştiului”, sub sloganul „555 de minute de cultură”, programul a oferit publicului timp de trei săptămâni o expoziţie în aer liber intitulată „Bucureşti-555 de ani de istorie şi cultură”, precum şi o serie de spectacole concepute de regizoarea Alice Barb.

Aproape 7000 de spectatori au avut parte pe parcursul celor trei weekend-uri de momente de teatru, dans, muzică, poezie şi arte plastice. Pe cele nouă scene amplasate pe Bulevardul Unirii, peste 60 de artiști au susținut simultan recitaluri de muzică clasică la harpă, vioară, violoncel, chitară clasică, flaut, balet clasic, vals şi tango. De asemenea, publicul a putut asista la ședințe de pictură în aer liber.

Spectacolele au reunit artişti de renume precum Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Anca Sigartău, tenorul Vlad Miriță, baritonul Iordache Basalic, dar şi actrița Irina Sârbu (voce) acompaniată de Puiu Pascu (pian).

Evenimentul „Bulevardul Artelor-555 de minute de cultură” a fost realizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București și Universitatea Națională de Arte din București.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)