RN

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și rectorul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS), prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, au semnat astăzi un protocol de colaborare între instituțiile pe care le conduc, în vederea iniţierii şi sprijinirii unor proiecte educaţionale și sportive comune.

„Mă bucur să mă aflu aici la semnarea celui de-al zecelea protocol cu cele mai importante universităţi din Bucureşti, iar Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport este una dintre ele. Cred că este bine să promovăm sportul în societate şi mai ales în şcoli. Sper să învăţăm de la sportivii de performanţă fairplay-ul şi perseverenţa şi îmi doresc să avem rezultate cât mai bune în acest domeniu”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

„E esenţial că am reuşit să transformăm o oportunitate în fapt şi anume colaborarea între două instituţii de stat în beneficiul acestora şi mai ales al comunităţilor pe care le deservesc. Parteneriatul va consta în sprijin reciproc pentru proiecte care să aibă ca punct principal activitatea fizică, fie că vorbim de organizarea de evenimente sportive pentru locuitorii Sectorului 3, fie de implicarea studenţilor şi masteranzilor în stagii de practică. Sportul are calitatea de a aduce oamenii împreună”, a declarat rectorul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, Viorel Cojocaru.

La eveniment au mai participat prefectul Municipiului Bucureşti – Paul Nicolae Petrovan, inspectorul şcolar al Sectorului 3 – Ioana Neacşu, city managerul Primăriei Sectorului 3 – Constantin Mitache, profesori universitari din cadrul UNEFS, precum şi directori din cadrul primăriei.

 

„Vă mulţumesc pentru invitaţie şi sunt convins că acest parteneriat nu poate să aducă decât rezultate pozitive. Le doresc succes elevilor care vor practica sportul în această sală minunată”, a declarat prefectul Municipiului Bucureşti, Paul Nicolae Petrovan.

În aplauzele a aproximativ 450 de elevi, echipa de gimnastică, precum şi perechi de dans sportiv ai UNEFS au susţinut câteva momente artistice, iar echipele de baschet ale Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” şi Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” au participat la un meci demonstrativ.

UNEFS va acorda asistență didactică pentru proiectul Şcoala Vocațională, prin identificarea de aptitudini/talente pentru elevii din învățământul preuniversitar din sector și îndrumarea acestora către anumite facultăți. De asemenea, va sprijini cadrele didactice din Sectorul 3 în vederea dezvoltării de proiecte educaționale și sportive și realizarea de activități extracurriculare (sport de performanţă, educaţie fizică în aer liber, nutriţie şi educaţie fizică).

Până în prezent, Primăria Sectorului 3 a semnat acorduri-cadru cu următoarele universităţi: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Naţională de Arte, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Universitatea Naţională de Muzică.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)