film-bun

Publicat la .

Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni vineri, 5 septembrie, de la ora 21.00, la proiecţia filmului „Kon-Tiki” în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

La aproape cinci săptămâni de la prezentarea în premieră naţională a peliculei în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”, „Kon-Tiki” încearcă să cucerească pentru a treia oară publicul cinefil.

Filmul de aventuri bazat pe fapte istorice prezintă povestea unei expediţii din 1947, condusă de exploratorul norvegian Thor Heyerdahl în Oceanul Pacific. Acesta a traversat oceanul pentru a dovedi că Arhipelagul Polinezian nu a fost populat dinspre Asia, aşa cum se credea de secole întregi, ci dinspre America de Sud. Călătoria pe o plută construită prin mijloacele tradiţionale ale băştinaşilor, şi botezată omagial Kon-Tiki după zeul soarelui la incaşi, a durat 101 zile, întreaga lume aşteptând să vadă cum se va termina expediţia exploratorilor norvegieni.

Lungmetrajul regizat de către Joachim Ronning și Espen Sandberg a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în anul 2013 și la European Film Awards 2013. La insistenţa regizorilor, scenele de pe ocean au fost filmate chiar în largul Pacificului, şi nu reproduse în studio, oferind producţiei un grad de naturaleţe rar întâlnit în filmele cu tematică maritimă apărute după introducerea tehnologiilor digitale de editare.

Un ecran gonflabil de 120 m2 și un proiector de 17.000 de lumeni vor transforma vizionarea acestui film într-o experiență de neuitat pentru publicul bucureștean. Cele 36 de proiecţii din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” sunt oferite gratuit de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film.

Program Cinema in aer liber 2014

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)