lb-romana

Publicat la .

Primarul Robert Sorin Negoiţă a participat duminică, în parcul Titan, la cea de-a doua ediţie a evenimentului „Ziua Limbii Române”.

Evenimentul a fost deschis cu vernisarea expoziției de istorie şi artă românească „Brâncoveanu şi Cantemir – 300 de ani”. Vernisajul a fost urmat de concertul extraordinar „Muzica tinereţii noastre” ce a beneficiat de interpretarea la pian a compozitorului român din Basarabia, Eugen Doga, acompaniat de Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Tiberiu Soare, dar și de grupul coral „Accoustic”, sub conducerea lui Daniel Jinga, avându-i ca solişti pe soprana Ana Cebotari, mezzosoprana Antonela Bârnat şi tenorii Andrei Lazăr și Ionuț Popescu.

Mulţumesc Orchestrei Simfonice București pentru acest frumos spectacol, pentru că m-a însoțit toată seara și ne-a adus aceste frumoase și călduroase note din ultima zi de vară. Mulțumesc domnului primar Robert Negoiță și publicului pentru susținere”, a declarat celebrul compozitor Eugen Doga.

„La mulți ani limbii române, la mulți ani României, la mulți ani fraților noștri de peste Prut și Nistru, mai ales că, acum câteva zile, și-au sărbătorit ziua. Sper ca într-o zi să serbăm împreună Ziua Națională, pentru că suntem cu toții români. Vreau să mulțumesc maestrului Eugen Doga, pentru că ne-a încântat în această seară și pentru că a fost alături de noi. Cu o astfel de muzică e greu de crezut că poți umple un parc, însă iată că în sectorul 3 se poate și pentru asta vă mulțumesc că sunteți aici. Avem o limbă frumoasă, aceasta fiind și liantul care ne ține împreună”, a declarat primarului sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

În cadrul concertului au fost interpretate, printre altele, piese precum „Maria Mirabela”, „Luceafărul”, „Marșul”, „Pârâiașul”, dar și piese din filmele “Șatra” și “Lăutarii”, aparținând compozitorului Eugen Doga.

Punctul culminant al serii l-a reprezentat interpretarea valsurilor compozitorului Eugen Doga “Gramofon” și “My sweet and tender beast”, considerat de către UNESCO a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

De asemenea, pe scenă a urcat formaţia Zdob şi Zdub din Chişinău, seara încheindu-se cu un foc de artificii. Conceptul și regia evenimentului au fost semnate de Alice Barb.

Evenimentul a fost organizat în cadrul programului „Zilele Multiculturalităţii” de Primăria Sectorului 3, prin intermediul Centrului Cultural Casa Artelor, şi cu sprijinul Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)