Publicat la .

Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film aduce în weekend, în parcul „Alexandru Ioan Cuza” – Insula Pensionarilor, proiecțiile „Kon-Tiki” și „E.T. Extraterestrul”, în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”.

Sâmbătă, 23 august, ora 21.30, bucureştenii pot viziona pentru a doua oară proiecţia filmului „Kon-Tiki”. Pelicula a deschis pe 5 august cea de-a treia ediţie a cinematografului în aer liber de anul acesta, fiind prezentată în premieră naţională.

Aparţinând genului aventuri şi fiind regizat de Joachim Ronning și Espen Sandberg într-o perspectivă istorică, „Kon-Tiki” a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în anul 2013 și la European Film Awards 2013.

Exploratorul norvegian Thor Heyerdahl a traversat Oceanul Pacific cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene. Expediţia a fost numită Kon-Tiki după numele vechi al lui Virococha, zeul soarelui la incaşi.Aceasta a durat 101 zile, întreaga lume aşteptând să vadă cum se va termina călătoria exploratorilor norvegieni.

Pentru duminică, 24 august, de la ora 21.30, este programat filmul „E.T. Extraterestrul”.

Un grup de extratereştri vizitează Pământul, iar unul dintre ei se pierde şi rămane izolat pe această planetă. Extraterestrul este găsit de un băieţel de 10 ani, Elliot. Curând, cei doi încep să comunice şi leagă o prietenie mai puţin obişnuită, în care E.T. învaţă multe despre viaţa de pe Pământ, iar Elliot află despre adevăratele valori şi semnificaţia prieteniei. E.T. doreşte să plece acasă, dar dacă Elliot îl va ajuta, îşi va pierde noul prieten.

Proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” sunt oferite  gratuit de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în Sectorul 3 al Capitalei.

   

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)