Cresa_titan_10

Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a inaugurat astăzi, în prezența premierului Victor Ponta, un nou corp de clădire al creșei Titan II (str. Pictor Gheorghe Tăttărescu nr.10). Prin construirea acestui nou corp la creşa Titan II s-au creat 75 de locuri pentru copii şi 40 de noi locuri de muncă destinate personalului calificat.

„În primul rând vreau să îi mulțumesc premierului pentru că ne este alături cu această ocazie importantă. Avem nevoie de mai multe creșe în România și în București. Este cea mai modernă creșă din țară și este un model și un exemplu de cum ar trebui să arate o creșă, oriunde în lumea dezvoltată. Are o capacitate de 75 de locuri și respectă toate standardele legale. Am depus un proiect pentru a mai face încă o creșă, cu o capacitate mai mare decât aceasta, tot în sectorul 3”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

„Mulțumesc primarului și echipei sale pentru faptul că m-au invitat la acest eveniment. În primul rând vreau să fiu alături de ei și să îi felicit că se ocupă de o chestiune atât de importantă precum cea a dezvoltării infrastructurii creșelor, grădinițelor și școlilor. Cred că, alături de spitale, reprezintă categoric prioritatea nu doar a Guvernului, dar și a autorităților locale. Și de multe ori autoritățile locale fac treabă mai bună decât în programele naționale. Îi felicit pentru aceasta. Din acest punct de vedere este bine ca autoritățile locale din Bucuresti și din țară să-și dezvolte rețeaua de creșe, grădinițe și școli atât pe fonduri europene, cât și prin programele naționale”, a declarat Victor Ponta, prim-ministrul României.

Prin construirea acestei clădiri noi S+P+2E s-a urmărit realizarea unei creşe moderne, funcţionale, durabile, cu consumuri reduse de energie şi, implicit, care să ofere spaţii pentru dezvoltarea pozitivă psiho-emoţională a copilului.

Precizăm că în momentul demarării proiectului de extindere a Creşei Titan II, în sectorul 3 existau doar patru creşe, insuficiente pentru face faţă numărului de solicitări de înscriere anuale.

Astfel, s-a constatat necesitatea creării de noi locuri pentru copii cu vârste cuprinse între unu și patru ani. Prin implementarea acestui proiect, Primăria Sectorului 3 şi-a propus să ofere servicii de îngrijire şi educaţionale, unde copiii să beneficieze de masă calda, să se afle sub supraveghere permanentă şi în siguranţă, precum şi îmbunătăţirea accesului la îngrijire şi educaţie de calitate pentru copii cu vârste cuprinse între 1 an – 4 ani.

Prin finalizarea acestui proiect, copiii locuitorilor sectorului 3 pot beneficia de o creşă construită şi dotată după ultimele standarde europene, în care vor primi servicii de îngrijire şi educaţie timpurie, de calitate.

Menţionăm că valoarea acestei investiţii este de 10.501.247,66 lei inclusiv TVA (echivalent în lei a 1.945.273,48 EUR exclusiv TVA, la cursul B.N.R., valabil în data de 05.12.2011, 1 EUR = 4,3535 lei).

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)