piata-regiunilor-romaniei-sector-3

Publicat la .

Primarul Robert Sorin Negoiţă a inaugurat sâmbătă, 14 iunie, în cadrul evenimentului „Arte în stradă”, Piaţa Regiunilor, situată pe Bulevardul Unirii din Sectorul 3.

Momentul inaugurării a fost marcat prin arborarea drapelului naţional şi prin intonarea imnului de către fanfara Muzica Reprezentativă a Armatei.

„Bulevardul Unirii este foarte important nu doar pentru Sectorul 3, ci pentru tot Bucureştiul şi pentru toată România. Vreau ca acest bulevard să devină un simbol, unul dintre  locurile preferate ale bucureştenilor. Vreau să mulţumesc, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, primarului general Sorin Oprescu, care ne-a dat voie să ne ocupăm de reamenajarea bulevardului Unirii. Vreau, deopotrivă, să mulţumesc atât arhitectului-şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, care a venit de fiecare dată cu mine pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru acest bulevard, cât şi consilierilor din Sectorul 3, care ne-au sprijinit în realizarea acestui proiect. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc locuitorilor din zonă care ne-au suportat cu şantierul în ultimele luni”, a declarat Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3.

 

Evenimentul Arte în Stradă, aflat la prima ediţie, s-a desfăşurat pe  bulevardul Unirii, dinspre Piaţa Alba Iulia către zona delimitată de intersecţiile cu străzile Ion Pillat şi Traian (zona ANL). A fost prilejul îmbinării mai multor forme de manifestare artistică, de la acrobații spectaculoase şi mişcări coregrafice de dans modern, până la teatru gestual şi teatru de păpuşi. Câteva mii de bucureşteni au asistat la un adevărat carnaval de culoare şi exprimare artistică în aer liber.

Printre atracţiile zilei s-au numărat statuile vivante, fiecare dintre ele spunând, prin limbajul gestual, o poveste a copilăriei, captând deopotrivă interesul copiilor, cât şi al părinţilor. Spectacolul a fost completat de marionete gigantice, păpuşi, jonglerii, acrobaţii, dar şi animaţie. S-au adăugat actorii „Teatrului Masca”, aceştia punând în scenă spectacolul„Fior d’amor in Bucuresci”. Seara s-a încheiat cu „circul cu foc” al artiştilor de la „Hypnosis”.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)