Publicat la .

 Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a participat astăzi, 3 iunie, la redeschiderea „Clubului Seniorilor” din Sectorul 3. Acesta îşi dorește să vină în sprijinul persoanelor de vârsta a treia, prin creșterea confortului psihic, prin implicarea în activități ce au caracter recreativ şi socio-cultural, precum şi prin dezvoltarea unei atitudini de întrajutorare.

„Este primul club de seniori din sectorul 3 şi este un proiect pilot. Vrem să vedem în ce măsură corespunde nevoilor persoanelor vârstnice. În funcţie de dorinţele beneficiarilor acesta se poate modifica, iar în timp vor fi mai multe astfel de cluburi în sector. Intenţionăm să derulăm cât mai multe programe care să se adreseze persoanelor de vârsta a treia ”, a declarat primarul Robert Sorin Negoiţă.

„Clubul Seniorilor” oferă o gamă variată de servicii: de la consiliere juridică până la consiliere psiho-socială individuală şi de grup în vederea resocializării şi reactivării vârstnicilor care prezintă risc de tulburări psiho-emoţionale, de marginalizare sau autoexcludere socială. Totodată, sunt acordate servicii comunitare şi asistență în rezolvarea problemelor administrative, consiliere socială, servicii de asistenţă psiho-socială, incluzând consilierea psihologică, medierea conflictelor familiale, medierea relaţiilor cu persoane din comunitate şi facilitarea accesului la serviciile oferite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

De asemenea, în cadrul Clubului vor fi organizate mai multe tipuri de activităţi:

- activități de club, jocuri de societate – şah, table, cărţi, rummy;

- excursii/pelerinaje;

- evenimente care să faciliteze accesul la informaţii pe teme religioase, culturale, de sănătate sau alte teme de interes pentru membrii clubului;

- activități de petrecere a timpului liber (art-terapie, muzicoterapie, sporturi adaptate vârstei, jocuri de societate, care să faciliteze comunicarea şi relaţionarea atât cu persoane de aceeași vârstă, cât şi cu tânăra generație);

- programe de ergoterapie, respectiv terapie prin mişcare (atelier de lucru manual, pictură, ceramică, confecționarea obiectelor de decor, tricotat), constând în activități adaptate nivelului de vârstă, dar şi capacităților psiho-fizice specifice vârstei a treia;

- programe de stimulare mentală (programe care să prevină apariţia deteriorărilor mentale specifice vârstei înaintate).

Clubul pune la dispoziție un spațiu format din patru săli plus dependințe, utilate şi accesorizate în funcție de destinația acestora. La parterul imobilului se află o sală utilată cu aparate specifice activităților de gimnastică şi kinetoterapie, precum şi o sală în care vor fi organizate evenimente. La etaj este o sală destinată jocurilor de societate, dotată cu mese speciale de joc, şi o sală de lectură.

„Clubul Seniorilor” are o capacitate de aproximativ 50 de locuri, însă numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare având în vedere că prezenţa acestora este fluctuantă. Acesta este situat în aleea Râmnicu Sărat nr. 1 A şi funcţionează zilnic între orele 8.00-16.30.

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)