principala

Publicat la .

Primarul Robert Sorin Negoiţă şi vicepremierul Liviu Dragnea au inaugurat astăzi, 24 mai, sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 70 Cezar Boliac (str. Ţiglina nr. 37).

„Vreau să îi mulțumesc vicepremierului Liviu Dragnea pentru implicarea sa în acest proiect. Fiind cel mai mare sector din București, avem nevoie de foarte multe săli de sport. Avem școli cu peste 1.000 de elevi care nu au sală de sport, o situație care nu este normală și pe care dorim să o corectăm cât mai repedeʺ, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.


„Este un nou model de sală de sport. Este o sală foarte practică, frumoasă, cu multă lumină. Ea poate fi folosită atât de elevi, dar și de publicul larg, în weekenduri sau în perioada vacanțelor școlare. Și a costat puțin față de alte săli de sport, care arată mult mai rău. Majoritatea proiectelor pe care le vom derula în continuare în țară vor fi pe acest modelʺ, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Primăria Sectorului 3 a dat în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii un teren de 3.300 mp pentru construirea sălii de sport. Valoarea contractului este de 3.629.726 lei cu TVA, investiția fiind asigurată de Compania Națională de Investiții. Sala se întinde pe o suprafaţă construită de 1.030 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1.270 mp.

Sala de sport are un regim de înalţime P+1, astfel încât partea de la parter este dedicată sportivilor şi activităţilor sportive, iar partea de la etaj este dedicată spectatorilor. De asemenea, sala este dimensionată în conformitate cu dimensiunile unui teren de baschet, a unui teren de tenis, unui teren de volei, cu distanţele de siguranţă aferente. În plus, sala este dotată cu o tribună cu 100 locuri și vestiare pentru elevi dotate cu duşuri şi grupuri sanitare, cabinet prim ajutor,vestiare pentru profesori/antrenori precum şi grupuri sanitare pentru public.

Sala se adresează uzului didactic cu posibila utilizare publică în perioadele de vacanţă sau la sfârşit de săptămână. De asemenea, sala poate fi utilizată şipentru activităţi non-sportive de genul celor culturale sau recreative (serbări, prelegerilor, expoziţii etc.).

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)