În cadrul acţiunii de reamenajare peisagistică a zonei administrative, Primăria Sectorului 3 a început refacerea scuarului central de pe Bulevardul Nicolae Grigorescu şi de pe strada Baba Novac. Pe lângă refacerea spaţiului verde, bordurile vor fi din beton, pentru a avea o viaţă mai lungă, şi vor fi mai înalte, pentru a preveni scurgerea pământului pe carosabil.

Primăria Sectorului 3 reface, în această perioadă, scuarul central situat pe Bulevardul Nicolae Grigorescu. Cea mai importantă schimbare în acest caz o reprezintă eliminarea bordurilor. Acestea vor fi înlocuite cu o margine ce va fi realizată din beton de calitate superioară, turnat în cofraj. Astfel, aceasta va fi mult mai rezistentă şi va reduce semnificativ costurile de întreţinere. În plus, spre deosebire de bordurile vechi, aceasta nu va permite scurgerea pământului pe carosabil. Mai mult, betonul din care se vor realiza marginile este colorat, oferind un aspect general mult mai frumos. În afară de borduri, autorităţile locale vor reface şi spaţiul verde al scuarului, acolo unde este nevoie. Acelaşi tip de lucrări se desfăşoară şi pe strada Baba Novac şi se vor face şi pe alte străzi intens circulate din sector.

Bulevardul Unirii, o pată de culoare în centrul Capitalei

Recent, Primăria Sectorului 3 a terminat şi lucrările de reabilitare ale trotuarelor de pe Bulevardul Unirii. Astfel, au fost refăcute spaţiile verzi şi pavajul şi au fost montate coşuri de gunoi şi bănci pentru a transforma zona într-una atractivă pentru pietoni. În plus, primăria a toaletat copacii şi a creat şi noi locuri de parcare într-o zonă în care acestea sunt insuficiente. Totodată, autorităţile au instalat pe acest segment şi o serie de pergole, vopsite în diferite culori vii, precum mov-lila, roz sau galben. Acestea reprezintă o bine-venită pată de culoare într-o zonă mult prea gri a Capitalei.

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)